MENÜ

İsmail Balaban: 3 defa kazanıp altın kemerin ebedi sahibi olacağım

Kırkpınar başpehlivanı İsmail Balaban, bugün aynı zamanda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti.

İsmail Balaban: 3 defa kazanıp altın kemerin ebedi sahibi olacağım

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin Avlu Sosyal Yaşam Merkezi'ndeki binasında gerçekleştirilen törende konuşan 656'ncı Kırkpınar Güreşleri'nin başpehlivanı Balaban, "Kırkpınar'da birincilik bu yıl bana nasip oldu. Çok çalışmıştım. 2013 yılından sonra yeniden Kırkıpınar'da başpehlivan olmanın gururunu yaşıyorum. Üstüste 3 kez başpehlivanlığı kazanıp, altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum.Bunun için çalışmalarımı sürdüreceğim " dedi.

Ata sporu güreşe Balıkesir'in sahip çıktığını belirten İsmail Balaban, Balıkesir Büyükşehir ve Karesi Belediyesi'nin katkıları ile Balıkesirli Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet adına düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nin de son yıllarda en önemli organizasyonlardan biri haline geldiğini vurguladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise Balaban'ı bir defa daha tebrik ederken şunları söyledi:

"İstiyoruz ki yağlı güreşler sevilsin, takdir edilsin. Eğer yağlı güreşe iltifat çok olursa, ona göre seyircisi bol olursa, yağlı güreşçilerimizi desteklersek, gençlerimiz futbolcuların isimlerini ezbere bildiği gibi, yağlı güreşçilerimizin ismini de ezbere bilir. O zaman yağlı güreşleri ve ata sporumuzu hak ettiği noktaya taşırız. Bir futbolcuya verilen önem kadar yağlı pehlivanlarımıza da değer verip desteklediğimiz zaman ata sporumuzu dünyaya tanıtırız. Ata sporumuzu geleceğe taşırız."

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'un minder güreşinde de hem A takımının hem de genç takımın Süper Lig'e çıktığını anımsatan Başkan Uğur, "Yağlı güreşte de verdiğimiz destekle Balıkesirli gençler Balıkesir'in ismini duyurmaya başladı. Pehlivanlar diyarı Balıkesir'den inşallah Mehmet Ali Yağcılar gibi, Kurtdereli Mehmet Pehlivanlar gibi, Sabri Acar'lar gibi, İbrahim Gümüş gibi, Saffet Kayalılar gibi başpehlivanları çıkartıp güreştireceğiz. Güreşçiler merak etmesin, yağlı güreşlere destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Törenin sonunda Başkan Uğur ile birlikte Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, teşvik birinci boy üçüncüsü Burhan Karabulut, teşvik ikinci boy şampiyonu Mahsun Bilgiç, Ayak Boyu birincisi İhsan Derin, Büyük Ortaboy üçüncüsü Gökhan Öz'e madalya ve altınları takıldı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ