MENÜ

İşte Isla'nın geliş tarihi

İtalyan basını, Mauricio İsla’nın Cagliari ile sözleşmesini fesh etme konusunda anlaştığını yazdı. İtalyanlar’a göre bugün İstanbul’a gelecek olan 29 yaşındaki oyuncu ile Sarı-Lacivertliler 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

İşte Isla'nın geliş tarihi

İtalyan basını, Mauricio İsla’nın Cagliari ile sözleşmesini fesh etme konusunda anlaştığını yazdı. İtalyan ekibi geçen sezon Şilili için Juventus’a 4 milyon Euro bonservis ödemiş, Juve ilk sezon bu oyuncunun maaşı için yardımda bulunmuştu. Cagliari, yüksek maaşı tek başına ödeyemeyince yolları ayırma kararı aldı.

İtalyanlar’a göre bugün İstanbul’a gelecek olan 29 yaşındaki oyuncu ile Sarı-Lacivertliler 3 yıllık sözleşme imzalayacak. İsla, son olarak Konfederasyon Kupası’nda forma giymiş ve finale çıkan Şili’nin oynadığı 5 maçın tamamında dakika kaçırmadan görev yapmıştı.

Türk futbolundaki skandallar!

'Isla eski günlerine dönebilir'

İtalyan yazar Macciaro, yeni transfer Isla'yı yazdı:

“Şilili oyuncu, 2007 yılında ülkesinde Udinese’ye transfer olarak İtalya’ya geldi. Burada sergilediği performans etkileyiciydi. Birkaç sene öncesine kadar İsla’ya Serie A’nın en iyi sağ beki olarak bakılıyordu. Bu, boşuna değildi. 2012’de Juventus, Şilili oyuncu için Udinese’ye 14 milyon Euro (56 milyon TL) ödeyerek kendisini transfer etti. Ancak burada ciddi bir sakatlık yaşadı. Bu sakatlık kendisi için dönüm noktası oldu. Bir daha eski formuna kavuşamadı ve birçok takıma kiralık olarak gönderildi.”

‘Gerçek bir joker’

“İsla’nın en büyük özelliği gerçek bir joker olması. Onu 4’lü savunmanın sağında, 3’lü defanslı sistemlerde sağ çizgide ya da herhangi bir taktıkta orta sahada oynatabilirsiniz. Tüm bu bölgelerde başarıyla görev yapabiliyor. Çok karizmatik bir oyuncu değil. Ancak mücadeleci, savaşçı. Geçtiğimiz sezon Cagliari’da beklentileri veremese de Şili Milli Takımı’nda iyiydi. Eğer Fenerbahçe’de eski formuna dönebilirse, ciddi bir katkı sağlar. Bunun gerçekleşmesi için hocasının yardımı şart.”

Fatih Terim cephesinden açıklama: Üstsüz çalışanlar rahatsız ediyordu



Haberin Devamı
YORUM YAZ