MENÜ

Eljif Elmas kimdir? Kaç yaşında nereli?

Fenerbahçe sürpriz bir transfere imza atarak Makedonya'nın Rabotnicki takımında oynayan 17 yaşındaki genç futbolcu Eljif Elmas'ı kadrosuna kattı. Eljif Elmas on numara ve sol kanatta oynayabiliyor. İlk kez Cagliari maçında sonradan oyuna giren genç yıldız taraftarın beğenisini kazandı. Fenerbaçelilerin merak ettiği genç futbolcuya dair tüm detaylar haberimizde...

Eljif Elmas kimdir? Kaç yaşında nereli?

Eljif Elmas Fenerbahçe'nin bu sezonki en büyük sürprizlerinden biri olacak... Nabil Dirar, Valbuena ve Mehmet Ekici'nin ardından Fenerbahçe sürpriz bir transfere imza attı. Sarı-lacivertli takım Makedonya'nın Rabotnicki takımında forma giyen Eljif Elmas'ı İstanbul'a getirtti. Genç futbolcuya dair bilinmeyenler ve detaylar haberimizde...

Eljif Elmas kimdir?


27 Eylül 1999 tarihide Makedonya'nın Skopje kentinde dünyaya gelen Eljif Elmas, futbola Makedonya kulubü Rabotnicki'nin altyapısında başlamış, 2015 yılında ise A takıma yükselip profesyonel olarak forma giymeye devam etmiştir.

1,82 boyunda olan ve sağ ayağına hakim olan Elmas, Makedonya'nın 21 yaş altı takımlarında forma giymiş, son olarak da Makedonya A Milli Takımı'na yükselmiştir. On numara mevkisinde oynayabilen genç yetenek, ihtiyaç halinde kanat ve merkez orta sahada da mücadele edebilmektedir.

Elfij Elmas, 2017/2018 sezonunda Fenerbahçe forması giyecek. Elmas, Rabotnicki ile geçen sezon 35 maça çıkarken 7 gol attı, 7 de asist yaptı.

Makedonya U-21 Milli Takımı'nda da forma giyen Elif Elmas, Makedonya Futbol Federasyonu tarafından Aralık 2016'da 'En iyi Genç Oyuncu' seçilmişti.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de Türk kökenli olan oyuncuyu A Milli Futbol Takımı'na kazandırmak istediği yönünde haberler çıkmıştı.

Elmas gibi parlayacak

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki transferi Eljif Elmas, soyadı gibi futbolda parlaması için 1.5 aya ihtiyacı var.
27 Eylül'de 18 yaşına girecek olan Makedon oyuncu, Türkiye'deki transfer dönemini ise 20 günlük fark ile kaçırıyor.

Türkiye'deki transfer sezonu 8 Eylül'de bitiyor. Elmas ise 27 Eylül doğumlu ve 20 günlük fark yüzünden lisansı ara transfer döneminde çıkabilecek. Ancak Fenerbahçe hukuki her yolu deniyor. Konu FIFA'ya taşınmıştı ve karar bekleniyor. Transfer tescil dönemi bittikten sonra 18 yaşına girecek olan Eljif Elmas için konu TFF'ye de taşındı. Eljif'in ailesinin Türkiye'ye gelmesiyle "İş göçü" formülüne başvurulacak ve bu sebeple Makedon oyuncunun Fenerbahçe formasını bir an evvel giymesi için bir engel kalmaması bekleniyor.

ÖZGÜVEN, KARARLILIK, YETENEK VE FİZİK GÜÇ YERİNDE...

Eljif Elmas ilk sınavını Cagliari ile oynanan maçta verdi. Kadıköy'de oynanan hazırlık maçının ikinci yarısında oyuna dahil olan genç oyuncu kalitesini gösterdi. Topu her ayağına aldığında alkışlanarak tribünlerin desteğini alan Eljif Elmas 17 yaşında olmasına rağmen yüksek bir özgüvene sahip olduğunu sahada hissettirdi. Kararlı ve pozisyon almasını biliyor. İki ayağını da kullanıp yeteneklerini sergiliyor ve fizik gücü de yerinde. Resmi işler tamamlandığında Fenerbahçe önemli bir yetenek kazanacak.

Doğum tarihi: 27 Eyl 1999
Doğum yeri: Skopje Makedonya
Yaş: 17
Boy: 1,82 m
Uyruğu: Makedonya
Mevki: Orta saha - On Numara
Ayak: sağ ayak
Milli maç sayısı: 1
Güncel piyasa değeri: 500 bin euro
Geçen sezonki performansı: 35 maç / 7 gol, 7 asist

Haberin Devamı
YORUM YAZ