MENÜ

Elazığ at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Elazığ at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

17 Temmuz Pazartesi Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

YAMARALİBEY bir solukta bitirir

1.AYAK: Elazığ programında altı yarışın beşinde ilk atlarım hep önde kaçmayı seven atlar. Benim içinde ilginç bir kurgu oldu, bakalım alnımızın akıyla çıkabilecekmiyiz bu zorlu programdan. İlk şansı İSYANIMSIN ’a veriyorum. Son startında 250 ’lere kadar öndeydi, verdiği yüksek tempo koşunun en can alıcı yerlerinde direnememesine sebep oldu, ki ikinciliğide kaptırdı, bu kez düzlüğe biraz daha nefesli girebilirse bitirebilir. Yakın ara koşacak olmasına rağmen arap atlarının form tuttu mu bu tür kısa aralarda bir iki yarış çok etkilenmediğini düşünerek HEJA LEYLA ’yı öncelikli rakibi olarak görüyor, son iki yarışının üzerine sadece maşallah diyip geçebileceğim SON NİSAN, bu kez aprantisi indirilip jokey bindirilen ÇELTİK, formda pilotunun hazırladığı üç at içerisinden kendisini tercihlediği LİZGE yarışta şanslı gördüğüm isimlerdir.

2.AYAK:Geçen haftaki yarışında göz dolduran DURANAĞA ’ya, kilo almasına rağmen tırnağının ucuna geldiği için, yarışı riske etmemek adına apranti indirimine gidilmedi, 1 start avantajı ayağına çabukluğuyla çıkacak tempoyu verecek çekecek gidecek, erkek at olduğu için kilo kaldırıp karşılara bırakacağı nefesle direnebilir, favorimdir. Üzerine gider nefes almasına izin verilmezse, son startında kilodan etkilendiğini düşündüğüm, bir önceki yarışında Güneydoğu ’nun Süperstar’ı ‘’BOLT RUNER’’ arkasına yaptığı ikinciliği bu gruba yeterli gördüğüm FIRST CHANCE, son startında mesafe kısa gelen, uzayan her metrede daha iyi koşacağını düşündüğüm NİZAMİ, yakın markajımdaki AMİGDALA, devreye gireceğini düşündüğümüz isimlerdir.

3.AYAK:Son yarışında buradaki rakibi ‘’Baymussel’’ den numarayı almak için oldukça fazla efor sarf eden, bu yüzden viraja diri giremeyip boşlukta üçüncülükle yetinen YAMARALİBE ’in bu kez yeterli kıvama gelen yarış tecrübesiyle, rakibinin durumuna göre değişen binicisinin insiyatif alıp daha dengeli binip, atı maidenden çıkarmasını bekliyorum, padok görüntüsüne de dikkat edin, çok kuvvetli baboş bir at, umarım beni sizlere mahcup etmez, bankomdur.

4.AYAK:Bu kez hem mesafesine dönen hem ‘’Tekçapkan’’ dan kurtulan USBEY, kendisini bu yarışa titizlikle hazırlayan bölgenin baş jokeylerinden Mehmet Ali Aktürk idaresinde sessizliğine son verebilir, favorimdir. Uzundan kısaya dönecek olmasına rağmen bu mesafede de birinciliği olduğunu hatırlatmak istediğim eli kulağındaki DİLAVERAĞA, en geri bitirdiği son startını ölçü almayın diyebileceğim, çünkü viraj dönülür dönülmez at teşviklere cevap veremeyince binicisinin onu üzmemek adına doğru yaparak enseye bastığı O SES, istikrar abidesi BEYHAK, rakip sıralamamdır.

5.AYAK:Rakamsal sıralamam şablondadır.

6.AYAK:Adana ’dan yakından tanıdığım PİRAZBEY, geçen koşusunda numarayı alamayınca arkalarda sıkıldı yarışa küstü, bu kez önlere erken gelebilirse bombayı patlatabilir. Mesafe lehine dönen BİLEKKAYA, burda bir yarış görüp pisti tanıyan 480 bine alınan TİREBOLU, zaman zaman ters yarışlar yapan AĞITHAN, takibimdeki LİDER DOĞAN, şanslı gördüğüm diğer isimlerdir.

7,6,1,4,8 // 4,12,9,6 // 11 // 4,1,8,2 // 14,13,9,5,15,11,2,8 // 11,9,2,10,13

Haberin Devamı
YORUM YAZ