MENÜ

Dursun Özbek'ten Sneijder açıklaması!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Mariano'nun imza töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Özbek, Sneijder'in gönderilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Dursun Özbek'ten Sneijder açıklaması!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni transfer Mariano'nun imza töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları:

Şurası bir gerçek ki Galatasaray futbol takımı uzun süreden beri aynı kadro ile hizmet vermiştir. Taraftarlarımızı heyecanlandıracak bir takım yaratma zorunluluğu bu sektörde bu şekilde işliyor. Bizim yaptığımız bu yenilenmeyi gerçekleştirmek. Kadromuzda bize iyi bir şekilde hizmet verecek isimlerin tutulması ve eksikliklerin de yerine getirilmesi mevzusu var. Ligler ve Avrupa Ligleri devam ediyor. Eksiklikler için yaptığımız operasyonlar bunlar.

Uçaklar indi ve inmeye devam edecek. Kadro yapısında tespit ettiğimiz bayağı bir eksiklik vardı. Bunları gidermek için çalışmalarımız devam edecek. Bunda hem basına yansıyan hem de camia içerisinde konuşulanları düzeltmek istiyorum. Bundan önce yapılan transferler kulübün mali yapısını bozmayacak düzeydeydi. Ne kadar oyuncu satmışsak o kadar oyuncu alacak düzeydeydi.

Galatasaray'ın 17/18 sezonunda mali yapısını bozacak hiçbir yapının içerisinde değildir. Her zamankinden çok daha dikkatli davranıyoruz.

"SNEIJDER'IN ÖNCEKİ SÖZLEŞMESİNDE O MADDE VARDI"

Wesley'nin kulüpten ayrılması Galatasaray kulübü için de bir olaydı. Wesley bize 4,5 sene güzel hizmetler vermiş, başarılı bir futbolcumuz. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Wesley'nin burada çok güzel hatıraları var. Her iki tarafın da kariyer planlaması var. Geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren konuşulan bir ayrılık kararı bu. Tek taraflı olan bir durum değil. Galatasaray antrenörünün istemediği gibi bir polemiğe sokulması son derece yanlış. Kariyer planlaması çerçevesinde ayrılıklar kaçılınmaz olur.

Östersund maçı bir kazaydı. Bunun bir yol kazası şeklinde kabul edilmesi gerekiyor. Bu perşembe günü takım, yönetimi, teknik ekibi ve oyuncusuyla en iyisini yapacağından eminim. Geçtiğimiz 2 sene Galatasaray açısından başarılı olarak telakki edilemez. Galatasaray'ın Türk spor tarihindeki yeri olarak, Türkiye içi ve dışında başarılı olması için bugünkü yaptıklarını yapması gerekir.

"TUDOR'UN ARKASINDAYIZ"

Tudor'u biz getirdik. Tudor şu anda Galatasaray Futbol Takımı'nın koçu. Yönetimin Tudor'un neresinde durması lazım. Tabii ki arkasındayız.

Sneijder'in fesih sözleşmesindeki 20 milyon Euro maddesi, 2 yıl önce yapılmış kontrattaki madde. O yüzden bu sözleşmede de olması gereği var. Wesley'nin Türkiye'de başka bir takımda oynayıp, oynamaması, bundan korkulmasından dolayı değildir.

Şu anda bir antrenör arayışı içerisinde değiliz. Lucescu bize başarıyla hizmet etmiş bir antrenör. Antrenör değiştirmeyi düşünmüyoruz.

Hayalin ve yaratıcılığın sınırı yok. Öyle şeyler yazıyorsunuz ki benim hayalimden, aklımdan geçmeyen bir konu. Böyle bir şey söz konusu değil. Son derece güvendiğimiz ve önemli bir futbolcumuz. Son derece de başarılı. Uzun süre Galatasaray'a hizmet edecektir. Ben bu haberleri kınıyorum. Nereden bulup da çıkarılıyor merak ediyorum.

Hiçbir Galatasaraylı'nın Galatasaray'ı kaotik bir duruma düşürmek isteyebileceğini düşünmüyorum. Bunları yaratanlar dış mihraklar. Bunları yaratanlar Galatasaray düşmanlarıdır.

Galatasaray Spor Kulübü'nde teknik direktör hiçbir zaman şu hakka sahip değil. 'Ben bu oyuncuyu istemiyorum, gönderin' diyemez. İnsanların kariyer planlamaları olur. Açın futbol tarihine bir bakın. Dünya starları hangi kulüpte ne kadar kalmışlar, başka kulübe transfer olmuşlar mı, olmamışlar mı? Son derece sıradan olan bir olayı öyle bir hale getirdik ki... Bu karar her iki tarafın da planlamaları çerçevesinde alınmıştır. Galatasaray'ın günlük yaşadıklarını gündeminize alırsanız en sağlıklı cevabı siz vermiş olacaksınız.

OLCAN ADIN KONUSU

TFF'deki Olcan Adın süreci devam ediyor. Neticesi daha belli değil. Elbetteki takımların yenilenmesi esnasında bazı oyuncunların takımdan ayrılması durumu olabilir. Bahsettiğiniz oyuncularla karşılıklı fesih için masaya oturacağız. Olcan Adın'la da bunu yapmıştık ancak istediğimiz bir sonucu alamadık. Onunla yolları ayırmak zorunda kaldık. Bunu da Galatasaray'ın en az zarar göreceği şekilde yapmaya çalıştık.

Galatasaray Futbol Kulübü'nün akademisi Florya'da. Bu tesis çok uzun zamandan beri Galatasaray'a hizmet veren bir tesis. Bu tesiste altyapı oyuncularının maç yapacağı bir saha var ama antrenman yapacağı bir saha yok. Tesislerimiz, akademi çerçevesinde istenildiği seviyede oyuncu verme durumunda değil. Değişen futbol koşulları ve eğitimi çerçevesinde 10 yıl önceki durumla kıyaslamak mümkün değil.

ALTYAPI HAKKINDA

Altyapının başına Emrah Bayraktar'ı getirdik. Bir yapılanma içerisindeyiz. O yapıya uygun insanların istihdamına başlıyoruz. Yeterli sayıda konaklama tesisi, saha, hizmet verecek şekilde tesislerimiz yok. Eskiden yapılmış ama bugün artık bu tesisler yetişmiyor. Rakibimiz olan Avrupa'daki takımlara baktığınız zaman onların altyapılarını görmeniz lazım. Bir de bizimkine baktığınızda farkı göreceksiniz. Cengiz Ünder güzel bir örnek. Ama Galatasaray olarak biz yeni bir akademi yapılanması içerisindeyiz.

Bizim altyapımızdan 17 yaş grubumuzdan gelen 7 kişi var. Bunları da A Takım kampına götürdük. Bunların A Takım'da yer bulabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Onlar da son derece başarılılar.

TRANSFERLERİN MADDİ KAYNAKLARI

Galatasaray UEFA tarafından geçen sene Avrupa kupalarından yasaklanmıştı bu ceza bitti. Galatasaray'ı kısıtlayan UEFA şartları itibariyle gelmiş herhangi bir transfer sınırlaması yok. Rakiplerimizdeki gibi bir şart yok. Galatasaray bu transferleri nasıl yapıyor? Galatasaray'ın kadrosundan çıkan oyunculardan gelen fonla. Bunlara göre hesapladık, bundan sonra da böyle devam edeceğiz.

Basında ve medyada yazılan çizilen 'Galatasaray borç batağı için' falan filan. Galatasaray büyük bir borç içinde yüzerek buraya kadar geldi. Biz bu borç sarmalından çıkmak için proje ürettik. Riva ve Florya arazilerimizin değerlendirilmesi ve buradan elde edilecek fonun Galatasaray'ın mali yapısının düzelmesinde faydalı olmasında çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz Galatasaray'ı senelik 150 milyon TL faiz veren bir kulüp olmaktan çıkarmaya çalışıyorum. Sermaye artışı Galatasaray'ın mali yapısını düzenleyen hususlardı.

Önümüzde Florya'yla ilgili bir ihale olacak. Galatasaray'ın finansal yapısını güçlendirecek olguları var. Bir sene içerisindeki 2 hususa çok dikkat ediyoruz. Finansal borçların indirilmesi gerekiyorsa kapatılması. Sportif AŞ olarak harcamalarına ve masraflarına çok dikkat etmesi gereği var. Hiçbir saniye bunun farkındalığının dışına çıkmıyoruz.

Futbolculara ödenen bir maaş yapısı var. UEFA'nın bize koymuş olduğu limit 65 milyon Euro'ydu biz buna bağlı kaldık. Bir sonraki sene de 65 milyon Euro'da kalacak. Bu sene bunu biraz daha geriye çekmeye çalışıyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ