MENÜ

Tarihe altın harflerle geçmek için mücadele edecekler

656’ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda yarın 60 başpehlivan mücadele edecek. Geçen yıl başpehlivan sayısı 61 iken bu yıl sayı 60’a geriledi.

Tarihe altın harflerle geçmek için mücadele edecekler

Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olarak kabul edilen bitmeyen güreşin devam efsanesi Kırkpınar’da, bu yıl tüm zamanların kayıt rekoru kırıldı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde bu yıl, minik 1, minik 2, teşvik, tozkoparan, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinden toplamda 2 bin 197 pehlivan mücadele edecek.

'Adlarını altın harflerle tarihe yazdırmak için mücadele edecekler'

Edirne Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleşecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, bu yıl dualı çayır Er Meydanı’na 60 başpehlivan ayak basacak. 15-16 Temmuz 2017 tarihlerinde, birinci tur, ikinci tur, üçüncü tur müsabakalarının ardından çeyrek ve yarı final müsabakalarının ardından finale çıkan 2 yiğitten birisi altın kemerin sahibi olarak adını altın harflerle tarih sayfalarına yazdıracak.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ