MENÜ

Gökhan İnler transferinin perde arkası

Başakşehir Beşiktaş ile yollarını ayıran Gökhan İnler ile 3 yıllık anlaşma yaptı. Gökhan İnler'in Süper Lig ekibine transfer olmasında Abdullah Avcı'nın ısrarı etkili oldu. Taraflar İtalya'da Gökhan, Atalanta'ya imza atmadan hemen önce anlaşmaya vardı.

Gökhan İnler transferinin perde arkası

Transferin gözde takımı Başakşehir olarak Beşiktaş ile yollarını ayıran Gökhan İnler'i kadrosuna kattı. Tecrübeli futbolcunun Cumartesi gününe kadar İstanbul'a gelerek resmi sözleşmeyi imza atacağı öğrenildi.

Gökhan İnler'in Başakşehir'e transferinin perde arkasına Fanatik ulaştı.

İşte yaşanan o transfer trafiği...

Sözleşmesinin feshedilmesiniyle birlikte Gökhan İnler'in telefonları susmak bilmedi. İlk görüşmeyi Atalanta ile yapan Gökhan'ı daha sonra Newcastle United teknik direktörü Benitez aradı. Avrupa'dan da Milan, Fiorentina, Basel, Genoa ve Nice'in yanı sıra birçok kulüp ısrarla teklif sundu.

Türkiye'den ise Antalyaspor, Trabzonspor, Göztepe ve Bursaspor tecrübeli futbolcu kadrosuna katmak için çaba sarf etti.

Gökhan'ın tercihi Atalanta oldu!

Gökhan, Atalanta ile imza aşamasına geldiğinde Medipol Başakşehir kendisini aradı ve ısrarla görüşmek istediğini söyledi. İtalya'da olan Gökhan ilk önce teklife sıcak bakmadı. Ancak Başakşehir Kulübü Asbaşkanı Mesut Altan ve İdari direktör Mustafa Eröğüt "İtalya'ya geliyoruz bizi bekleyin" diyerek Gökhan'ı ikna etmek için apar topar İtalya'ya gitti.

Abdullah Avcı da Başkan ve yönetime bu bölgede başka yabancı oyuncu alternatifleri varken "şayet Gökhan olursa diğerlerini kenara bırakalım. Önceliğimiz Gökhan olsun" demesi transferin önemini bir kat daha artırdı.

İtalya'ya çıkarma yaptılar

İtalya'ya giden Başakşehirli yöneticiler Gökhan ile buluşup belgelerle proje-hedeflerini anlattılar. Üç üst düzey yöneticinin apar topar İtalya'ya gelmesi, Abdullah Avcı'nın Gökhan'ı ısrarla istemesi, projelerini, kulüp yapısının anlatılması, kulübün kurumsal kimliğinin yanı sıra yaklaşımı ve Mayıs'ta İstanbul'da doğum yapan eşinin de burayı sevdiğini ve kurulu düzeninin bozulmasını istemediğini, güzel bir çevre ve dostluklar edindiğini söylemesi nedeniyle Gökhan Inler, Medipol Başakşehir'in 3 yıllık teklifini kabul etti.

Abdullah Avcı, orta sahada kritik bölgeyi Emre-Gökhan ikilisiyle Avrupa'da sağlam tecrübeli, uluslararası deneyime sahip iki isimden kurmak istiyor.

Yakup Çınar - Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ