MENÜ

Johanna Konta: Şöhretle dış dünyadan kendimi gizleyerek baş edebiliyorum

Wimbledon'da tarih yazan Britanyalı kadın tenisçi Johanna Konta, uzun yılar büyük mücadele vererek kazandığı şöhretle kendini dış dünyadan uzak tutarak baş edebildiğini açıkladı.

Johanna Konta: Şöhretle dış dünyadan kendimi gizleyerek baş edebiliyorum

HALEP'İ ELEDİ

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın 8. gününde tek kadınlarda çeyrek final mücadelesi veren 6 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Johanna Konta, 2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep'i turnuvadan eleyerek büyü surpriz yaptı.

Turnuva'nın favorisi 2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep'i 6-7, 7-6 ve 6-4 tamamlanan setlerle 2-1 yenen Britanyalı Konta, 1978'den bu yana Wimbledon'da yarı finale kalan ilk Britanyalı kadın tenisçi oldu.

Her geçen gün artan ünüyle dış dünyadan kendini uzak tutarak başedebildiğini açıklayan Konta, daha çok anda yaşamayı pratik yaptığını bunu da zihnini ve düşüncelerini doldurduğu şeyleri sınırlı tuarak başarabildiğini söyledi. 26 yaşındaki teniçi uzun zamandır haberleri izlemediğini ve sosyal medyadan da mümkün olduğu kadar uzak kaldığını ifade ederek; " Hiç gazete okumuyorum ve sosyal medyayı çok sınırlı kullanıyorum. Uzun zamandır da televizyon seyretmedim" dedi.

550 BİN STERLİNİ GARANTİLEDİ

2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep'i turnuva dışı bırakarak yarı final biletini garantileyen Konta, şimdiden 550 bin sterlin ödülü garantiledi.
Avusturalya doğumlu tenisçi ailesinin yıllardır kendisine maddi ve manevi büyük destek verdiklerini belirterek şimdi kazandığı paralarla aynı desteği ailesine göstermek istediğini söyledi.

Aynur Tattersall /Wimbledon (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ