MENÜ

Peri Bacalarında Koşu Kampı

Dünya’da Ultra Trail sporunun en önemli destekçisi Salomon ile Argeus Events tarafından Kapadokya’da düzenlenen koşu kampı “Salomon Cappadocia Running Camp” sona erdi.

Peri Bacalarında Koşu Kampı

Peri bacaları arasında Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerinde 21-22 Ekim’de 110K, 60K ve 30K kategorilerinde 1000’in üzerinde ulusal ve uluslararası katılımcısı ile dünyadaki 22 Ultra-Trail® World Tour yarışından biri olmaya hak kazanan “Salomon Kapadokya Ultra-Trail®” yarışına hazırlık amacıyla düzenlenen yarış öncesi hazırlık kampı “Salomon Cappadocia Running Camp” 6-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Yerli-yabancı her seviyedeki koşucunun katıldığı koşu kampında mental kuvvet, Ultra-Trail koşuları için hazırlık süreci, yarış günü planlaması, beslenme üzerine teorik sunumlar, Salomon Cappadocia Ultra-Trail® 110K parkurunun 4 ayrı bölümünde gece ve gündüz antrenmanları yapıldı. Her deneyim seviyesinden katılımcıların kendine hem fiziksel hem zihinsel olarak geliştirebildikleri koşu kampında 2016 Ultra-Trail® World Tour Şampiyonu Litvanyalı atlet Gediminas Grinius, fiziksel antrenman tekniklerinin yanı sıra zihinsel gelişim, beslenme ve malzeme seçimi gibi konularda teorik eğitimler verdi. Kampta ayrıca Salomon Kapadokya Ultra-Trail®’in 110K dünya mirası parkuru 4 gün içinde parça parça olarak bütün katılımcılar tarafından koşulurken Kapadokya’nın eşsiz güzellikleri eşliğinde gece koşusu deneyimi de gerçekleştirdiler.

Kapadokya Uçhisar’da Kale Konak Cave Hotel’de bir aile ortamında düzenlenen koşu kampı, ülkemizde ultra trail konusunda bilgi sahibi olmak isteyen tüm koşucuları kendine çekti. Salomon Türkiye takım sporcusu Aykut Çelikbaş’ın ultra trail deneyimleri ışığında yazdığı uzun mesafe koşuları hakkında Türkiye’de ilk kitap olan”Ultra Kitap” ilk kez Kapadokya’da koşu kampında tanıtıldı. Temmuz ayı olmasına rağmen serin hava şartları ile rahat geçen kamp medyanın da ilgisi ile gerçekleşti. Organizasyonda bütün katılımcılar sorularına en doğru cevapları bulma ve deneyimlerini paylaşma şansı yakaladılar.

“Salomon Cappadocia Running Camp”, Ekim ayındaki “Salomon Kapadokya Ultra-Trail®” öncesi 21-24 Eylül tarihleri arasında bir kez daha düzenlenecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ