MENÜ

Milli formaya bisikletle kavuştu

Teklifi aldığı gün bisiklete binmeyi dahi bilmeyen Raziye, büyük bir özveriyle çalıştı, kendini geliştirdi ve şimdi Deaflympics’i bekliyor.

Milli formaya bisikletle kavuştu

Sekiz yıl basketbol oynayan işitme engelli sporcu Raziye Salım, milli takıma giremeyince büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Raziye’nin hayatı Mart ayında Bisiklet Milli Takımı’ndan aldığı teklifle değişti. Teklifi aldığı gün bisiklete binmeyi dahi bilmeyen Raziye, büyük bir özveriyle çalıştı, kendini geliştirdi ve şimdi Deaflympics’i bekliyor.

Denizli’nin Tavas ilçesinden çiftçi bir ailenin kızı olan 20 yaşındaki Raziye Salım, Mart ayında milli takımdan bir arkadaşının teklifi sayesinde bisikletle tanıştı. Başta bisiklete binmeyi bilmediği için kararsızlık yaşadığını belirten Raziye, ‘’Ailemle konuştum. Düşündüler ve ‘Biraz zorluk çekebilirsin ama istiyorsan gidebilirsin’ dediler. Ailemin desteği sayesinde ben de takıma katılmaya karar verdim’’ dedi.

BASKETBOLDAN BİSİKLETE GEÇİŞ

Spora basketbolla başlayan Raziye, 8 yıllık süreçte milli takıma katılma şansı bulamadı. Milli forma hayali, arkadaşından gelen telefonu kabul ederek bisiklete başlamasını sağladı. Başlarda çok zorlandığını ve yaralandığını söyleyen Raziye, ‘’İlk kampta bisiklete binmeyi bilmediğim için çok sıkıntı yaşadım. Üçüncü kampta dağ bisikletine alıştım, gelişme gösterdim. Hocalarım da bana çok iyi bir eğitim verdi’’ diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ”

Takımın dört aylık hazırlık sürecinde en çok gelişme gösteren sporculardan biri olan Raziye’nin hedefi, oyunlarda mümkün olan en büyük başarıyı yakalayabilmek. Bisiklete sıfırdan başlaması kendisi için bir dezavantaj gibi görünse de kendine ve takım arkadaşlarına güvendiği söyleyen milli bisikletçi, ‘’Samsun’da hedefimiz takım olarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip başarılı olmak. Ben de Deaflympics sonrasında Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılmak istiyorum" dedi.

“TAKIMDA OLMASI BİLE BÜYÜK BİR BAŞARI”

Takımın antrenörü İsmail Demirel ise Raziye’nin çok zor şartlar altında büyük fedakarlıklar yaptığını belirterek, “Ailesi çiftçi olduğu için zaman zaman ona ihtiyaçları vardı ve geri çağırmayı düşündüler. Ama milli forma söz konusu olduğu için hem onlar hem de Raziye büyük fedakarlıklar yapıp devam ettiler. Raziye’nin Deaflympics’te mücadele edecek olması bile başlı başına çok büyük bir başarıdır” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ