MENÜ

Kıtalararası Yüzme Yarışı'na 2 bin 200 yüzücü katılacak

Yerli ve yabancı 2 bin 200 yüzücü, İstanbul Boğazı’nda 23 Temmuz Pazar günü yapılacak yarış için gün sayıyor.

Kıtalararası Yüzme Yarışı'na 2 bin 200 yüzücü katılacak

Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımına 29 yıldır önemli katkı sunan ve geçen sene Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından "Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu" seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, yerli ve yabancı 2 bin 200 yüzücünün katılımıyla 23 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, spor bilincini ve ahlakını geniş kitlelere ulaştırma amacıyla her yaştan, her kesimden ve her cinsiyetten insanın sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için düzenlenen yarış, Samsung’un verdiği destekle sürekli büyüyen ve gelişen bir organizasyon olarak Türkiye’nin yurt dışındaki tanıtımına da katkı sağlıyor.

İlki 1989 yılında 4 kadın, 64 erkek sporcunun katılımı ile başlayan geleneksel yarışın 29’uncusunda yer alabilmek için binlerce yerli ve yabancı yüzücü İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana’da düzenlenen elemelerde kulaç attı. Sanatçılardan politikacılara, akademisyenlerden öğrencilere ve profesyonel yüzücülere kadar pek çok insanın başvurduğu elemeler sonucunda, belli kriterleri aşan bini yabancı 2 bin 200 yüzücü, Asya’dan Avrupa’ya kulaç atmanın mutluluğunu yaşayacak. Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme’ye doğru kulaç atacak yüzücüler arasında 49 ülkenin vatandaşı bulunuyor.

Yabancı kotası 16 saatte doldu

Yabancı ülkeler için açılan kontenjan sadece 16 saatte dolarken, kendisine verilen 400 kontenjanı 1 saat içinde dolduran Rusya dikkati çekti.

Asya ve Avrupa arasında yüzerek eşsiz bir deneyime imza atmak isteyen yüzücüler arasında Kolombiya, ABD, Avustralya, Arjantin, Yeni Zelanda gibi Türkiye’ye uzak ülkelerin vatandaşları da bulunuyor.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ