MENÜ

Maradona'dan öğrendiklerini, Türkiye'de öğretecek

Ragbi Milli Takımı’nın Fas asıllı antrenörü Rachid Arnouss, Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona ile bir sezon çalışma şansı yakaladığını belirterek, ünlü futbolcudan edindiği deneyimleri Türk gençlere aktarmak istediğini söyledi.

Maradona'dan öğrendiklerini, Türkiye'de öğretecek

Rachid Arnouss, Gençlik ve Spor Bakanlığının Kızılcahamam Tesisleri’ndeki milli takım kampında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Arjantinli ünlü futbolcu Maradona ile 2012 yılında Dubai’nin El Wasl Kulübünde birlikte çalıştıklarını belirten Rachid Arnouss, "Maradona çok sıcakkanlı, çok neşeli bir insan." dedi.

El Wasl takımında kondisyoner ve fizyoterapist olarak görev yaptığını kaydeden Rachid Arnouss, "Maradona bir kere havuza girdi ve ’hoca ben şimdi Maradona değil senin öğrencinim. İstediğini yaptırabilirsin.’ dedi. O mütevazı ve çok sempatik. O kadar mütevazı ve o kadar büyük, işte bu çok önemli. Kendisiyle bir sezon çalışma şansı yakaladım. Ondan edindiğim tecrübeleri Türk gençlere aktarmak istiyorum." şeklinde konuştu.

"A Milli Futbol Takımı için geldim"

Rachid Arnouss, Türkiye’ye A Milli Futbol Takımı’nda çalışmak için geldiğini ancak Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki sonuçların ardından kendisiyle sözleşme yapılmadığını ileri sürdü.

Bazı yetkililerin kendisini Türkiye’ye davet ettiğini dile getiren Rachid Arnouss, şunları söyledi:

"Federasyona gittim. Daha sonra ’gel sözleşme yapalım’ dediler. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda maalesef Türkiye çok fazla bir şey yapamadı. Telefon ettim, sözleşmeyi sordum. ’Kusura bakma biz başarılı olamadık, sözleşme yapamıyoruz’ dediler. A Milli Futbol Takımı için geldim ancak sözleşme yapamadık. Daha sonra tesadüfen Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan kariyerimi görünce ’Çalışabiliriz, hedefimiz 2020 olimpiyatları.’ dedi. Çalışmaya başladık."

Ragbi branşında atletik olmanın önemine dikkati çeken Arnouss, "Ragbide koşmak var, güç var, hız var, zıplamak, atlamak, her şey var. Canlı bir spor, o nedenle yüksek performans lazım. Kondisyon, disiplin şart." diye konuştu.

Mantalite ve spor kültürü

Türkiye’de spor kültürünün çok az olduğunu dile getiren Rachid Arnouss, "Mantalite ve kültürü değiştirmek lazım." dedi.

Sporda disiplinin önemine dikkati çeken Rachid Arnouss, sözlerini şöyle tamamladı:

"Disiplin demek kondisyon demek, kondisyon demek çalışmak demek, sigara olmaz. Disiplin, disiplin, disiplin... Milli takımda disiplin yüzde bin lazım. Çünkü biz bayrağı temsil ediyoruz. Saygı göstermek lazım. Çok çalışmak gerekiyor. Ragbi henüz Türkiye’de yeni. Çok iş yapmak lazım."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ