MENÜ

Yelkenini dünya şampiyonluğu için açacak

Milli sporcu Ayşenur Orhan, Belçika’da düzenlenecek 21 Yaş Altı Dünya Yelken Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor.

Yelkenini dünya şampiyonluğu için açacak

Tekirdağ’da ailesinin yönlendirmesiyle 9 yaşında başladığı yelkende yurt içi ve yurt dışında çeşitli başarılar elde eden milli sporcu Ayşenur Orhan, 21 Yaş Altı Dünya Yelken Şampiyonası’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü sporcusu Ayşenur Orhan, 2014’te düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda laser 4.7 sınıfında 3 birincilik elde ederek milli takıma seçildi.

Çeşme’de bu yıl 28 Mart-2 Nisan tarihlerinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası ile 16-27 Mayıs’ta gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası laser radial yarışlarında birinciliğe ulaşan Ayşenur Orhan, 26 Temmuz-2 Ağustos’ta Belçika’da düzenlenecek 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda laser radial standart sınıfında Türkiye’yi temsil edecek.

Ayşenur Orhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlıklarının yoğun şekilde sürdüğünü söyledi.

Türkiye’yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek için günde 5 saat antrenman yaptığını belirten milli yelkenci, "10 yıldır yelken sporu ile uğraşıyorum. Optimist, laser ve laser radial sınıflarında yarıştım. Laser sınıfında milli yelkenciliğe ilk adımımı attım. Laser radial sınıfında milli yelkenci olarak ülkemizi temsil ediyorum. Babamın yelken merakı bana da geçti. Babamın teşvikiyle 9 yaşında yelkene merak sardım ve o günden bu yana devam ettim." şeklinde konuştu.

"Türk bayrağını gururla dalgalandırmak istiyorum"

Belçika’da düzenlenecek 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda Türk bayrağını gururla dalgalandırmak istediğini aktaran Ayşenur Orhan, "2014’ten bu yana milli yelkenci olarak devam ediyorum. Yelkende Türkiye şampiyonluğu yaşadım. Avrupa’daki birçok yarışta Türkiye’yi temsil ettim. Şimdiki hedefim, 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda ülkemi en iyi şekilde temsil ederek, kürsüye çıkmak. Ondan sonra da eylül ayında düzenlenecek Balkan Şampiyonası’nda yine ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Antrenörü Berk Uzel, milli sporcu Ayşenur Orhan’ın şu ana kadar birçok şampiyonluk elde ettiğini kaydetti.

Bu yıl Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübünden üç sporcunun milli takıma seçildiğini dile getiren Uzel, şöyle konuştu:

"Sporcularımızı milli takıma seçilmeleri için en iyi şekilde hazırlıyoruz. Ayşenur Orhan, Slovenya, Norveç, Romanya gibi ülkelerde Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Milli sporcumuz, ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda da temsil edecek. Sporcularımız yoğun bir şekilde antrenmanlarına devam ediyor. Bu yıl Tekirdağ’da düzenleneceği için Balkan Şampiyonası’nın bizim için ayrı bir önemi var. Balkan şampiyonunun kendi kulübümüzden olmasını istiyoruz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ