MENÜ

Fernando Muslera: Sneijder'in kalmasını isterim

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera, takımdan ayrılması gündemde olan Sneijder'in kariyerinin sonuna kadar Sarı-Kırmızılı formayı giymesini istediğini ifade etti.

Fernando Muslera: Sneijder'in kalmasını isterim

Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera önemli açıklamalarda bulundu.

Sarı-Kırmızılı takımın kamp yaptığı Slovakya'da basın mensuplarının karşısına geçen Uruguaylı kaleci şöyle konuştu:

'Yeni bir sayfa açtık'

"Sıfırdan başladık ve yeni bir sayfa açtık. Bundan önceki seneleri unutup yeni bir sayfa açıyoruz. Çok iyi bir havadayız, önümüzde hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultusunda camiamızı yeniden mutlu edebilmek için çalışmalarımıza başladık."

'Maicon liderlik yapacak'

"Geçtiğimiz senelerde defansif anlamda sıkıntı yaşadık. Bunun içine ben de dahilimdir mutlaka. Aramıza yeni bir arkadaşımız katıldı. Maicon çok tecrübeli. Yanında da gelişmekte olan, büyümekte olan oyuncular var. Maicon çok iyi; olumlu anlamda agresif ve savunmaya liderlik yapacak bir oyuncu."

'Kupalar kazanmak istiyorsanız...'

"Birçok kupa kazandım. Bu sene de ben, hocam ve takımın hedefi kupalar kazanmaya devam etmek. Bundan önceki kampları birbiriyle kıyaslamak doğru olmaz ama mücadeleci ve savaşçı takım yaratmak isteyen bir hocamız var. Kupalar kazanmak istiyorsanız bu dönemi çok iyi geçirmeniz gerekiyor. Mücadeleci ve savaşçı takımı yaratmak isteyen bir hocamız var. Bize de bunu aşılıyor."

'Yeni transferler önemli isimler'

"Şampiyon olmak istiyorsak son senede yaptığımız hataları minimum seviyelere çekmeliyiz. Diğer taraftan daha çok gol atmamız gerekiyor. Daha az hata yapıp çok gol atarsak şampiyonluğa ulaşabiliriz. Yeni transferler çok önemli isimler. Galatasaray bir oyuncuyla anlaşıyorsa önemli, kaliteli isim olduğu için anlaşıyordur. Futbol elbette bir takım oyunu. Gomis'in gol atmasını isterseniz iyi ortalar, asistler yapmanız lazım. Yapmamız gereken takım oyununu çok iyi sergilemek."

'Sneijder iyi bir arkadaşım'

"Wesley Sneijder benim çok iyi bir arkadaşım. Kararı verecek kişi kişi ben olsam kesinlikle takımda kalmasını sağlardım. Hatta Sneijder'in kariyerinin sonuna kadar Galatasaray forması giymesini isterim."

'Futbolcunun kulübü yönetme lüksü olamaz'

"Kulübü oyuncuların yönettiği şeklinde içeride yaşanılanlar bilinmeden yazılıyor. Öyle bir şey yok. Mutlaka referans oyuncular vardır ama futbolcunun kulübü yönetme lüksü olamaz. Öyle bir gücümüz yok. İnsanlar ister istemez soyunma odasında olanları bilmediği için yazılanların doğru olduğunu zannediyor."

'Avrupa'da hep en iyi yerlerde olmalıyız'

"Sezonu erken açtık. Keşke şampiyon olsaydık da sezonu daha geç açsaydık. Ancak lig başlamadan 3-4 maç yapmış olacağız, bu da bize avantaj sağlayacaktır. Rakip kim olursa olsun Galatasaray'ın Avrupa'da hep en iyi yerlerde olması gerekiyor."

'Umarım çocuğum da Galatasaray'da oynar'

"Eğer ki başkan Dursun Özbek bana hayatımın sonuna dek sürecek bir sözleşme önerse hiç düşünmeden kabul ederim. Galatasaray'da çok özel şeyler yaşadım. Bu ülke ve bu şehir bana çok şey kattı. Bu ülkede kendimi çok iyi hissediyorum. Çocuğum umarım futbolcu olur ve Galatasaray'da oynar."

Haberin Devamı
YORUM YAZ