MENÜ

Sol kanada Konoplyanka!

Forvete Gomis’i, forvet arkasına Belhanda’yı, stopere Maicon’u alan, beklere Tete ve Clichy’yi, ön liberoya da Vainqueur’u almaya çalışan Galatasaray, Bruma’nın yerine sol açığa da Konoplyanka’yı transfer etmek istiyor. Sarı-Kırmızılılar, Ukraynalı yıldıza senelik 2.5 milyon Euro teklif etti

Sol kanada Konoplyanka!

Takımın çehresini tamamen değiştiren Galatasaray’ın, Bruma’nın yerine düşündüğü, hatta transferi için harekete geçtiği ismin de Yevhen Konoplyanka olduğu ortaya çıktı. 27 yaşındaki sol kanat oyuncusunda önemli gelişmeler yaşanıyor.

Kiralama formülü düşünülüyor

Galatasaray’ın, Konoplyanka için yıllık 2.5 milyon Euro’luk teklif yaptığı öğrenildi. Yıldız futbolcunun sosyal medyada Galatasaray’ı takibe alması da, görüşmelerin olumlu geçtiği şeklinde yorumlanıyor. Konoplyanka için kiralama formülü düşünülüyor. Konuyla ilgili olarak Ukraynalı futbolcudan gelen yeşil ışığın ardından, Galatasaray Yönetimi’nin Schalke’ye teklif sunmaya hazırlandığı öğrenildi.

Ergin Ataman, Galatasaray'dan ayrılış sürecini anlattı

Yıldızını Dnipro’da parlattı

Yevhen Konoplyanka, özellikle Dnipro’nun Avrupa Ligi’nde final oynadığı 2014-2015 sezonunda göz kamaştıran bir performans ortaya koydu. Dnipro o finali Sevilla’ya kaybederken, Ukraynalı futbolcu sadece 1.5 ay sonra bonservisi elinde olarak İspanyol kulubüne transfer oldu. Ve imzayı attığı sezon, Sevilla formasıyla Avrupa Ligi kupasını kaldıran Konoplyanka, hayaline kavuştu. Buna rağmen La Liga’da beklenen patlamayı yapamadı ve tutunmayı başaramadı.

Schalke parayı mecburen ödedi

Sevilla, Konoplyanka için Schalke ile geçen sezon transfer için anlaştı. Ancak Alman kulübünün UEFA ile olan finansal anlaşması nedeniyle bu transfer ilk etapta kiralık, sezon sonu için de mecburi satış şeklinde gerçekleşti. Bu bağlamda sezonu Schalke’de kiralık olarak geçiren Konoplyanka’nın bonservisi, 1 Temmuz itibariyle 12.5 milyon Euro’ya Alman kulübü tarafından alındı. Ancak sorunlu bir karakteri olan Ukraynalı futbolcu, Almanya’da da hocasıyla sorunlar yaşadığı için gözden çıkarıldı.

'Senden vazgeçmedik ama gitsen iyi olur'


Haberin Devamı
YORUM YAZ