MENÜ

'Ekigho yarı yolda bıraktı'

TFF 1. Lig'in son yıllardaki en skorer ismi Muhammet Reis, Lig Radyo'da Ömer Necati Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Mixed Zone programına ses getiren açıklamalar yaptı.

'Ekigho yarı yolda bıraktı'

TFF 1. Lig'in son yıllardaki en skorer ismi Muhammet Reis, Lig Radyo'da Ömer Necati Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Mixed Zone programına ses getiren açıklamalar yaptı. Gazişehir Gaziantepspor'un geçirdiği başarısız sezonlar hakkında değerlendirmelerde bulunan tecrübeli futbolcu, takım arkadaşı Ekigho'ya ise serzenişte bulundu. İşte 1. Lig'de son 4 sezonda çıktığı 127 maçta 49 gol, 35 asistlik bir istatistik ortaya koyan 32 yaşındaki orta saha oyuncusunun açıklamaları:

"Sezona iyi başlamıştık, 7 haftada rekor puan almıştık kulüp için. Ancak ondan sonra kötü gitti işler. 2 maç kaybettik, Bülent hocanın gönderilişi, Metin hocanın gelişi... Ancak onunla uyuşmazlık oldu skor anlamında. Oğuz hocayla da işler yolunda gitmedi ve son olarak Hüseyin Kalpar'la 3 galibiyet 4 beraberlik alarak yenilmeden ligde kaldık. Yabancı oyuncular önemli faktör oldu. Bizim kadromuzda şampşyonluk yaşamış Uche Kalu ve yıllardır bu liglerde olan Ekigho vardı, ancak bunlardan katkı alamadık. Bakıldığında Sivas'ta Leandrinho, Malatya'da Dialiba-Pereira bayağı bir skor yaptı. Bizim yabancılar ise bu anlamda verimli olmadı, o yüzden sıkıntılı bir sezon geçirdik diyebiliriz. Bunlar futbolun içinde var. Bu sezon da böyle geçti."

'Profesyoneller olmalı'

"Futbolun en güzel şeyi taraftarla oynamak. Gaziantep Büyükşehir'de her sene yaşandığı gibi biz de bu sene bu sorunu fazlasıyla yaşadık. Ancak yönetimimiz değişti, takımı belediyeden ayırmak çıkarmak istediler. İsim değişikliği de bu seneye nasip oldu. Profesyonel anlamda önceki yıllarda çok insan olmadığını düşünüyorum. Çok iyi niyetli insanlar vardı kulübün içinde ancak bu işi bilmek de gerekiyor. İşi profesyonellere bırakmak gerekiyor. Bu sene de değişen yönetimle öyle olacak. Belediye ismi de yok artık, ayrışma oldu. Kemal Aslan sportif anlamda görev üstlendi. Artık iyi şeyler olacağını düşünüyorum."

'O mesaj Ekigho içindi'

"Sezon sonunda attığım twiti açıkça da söylerim, her zaman şeffaf ve dik oldum, duruşum var. Örnek olarak Göztepe'nin Bolu'nun santrforları 20'nin üzerinde gol atmışlar. Benim attığım o twit Ekigho içindi. Balıkesir maçından sonra maç berabere bitti, sakatlık yaşayarak Ankara'ya gitti. İki hafta sonra da kulübe yazı geldi. Kulübü TFF'ye şikayet etmiş. Balıkesir'i yenemedik, sonraki hafta da berabere kaldık. Herhalde bu arkadaş 'Bu takım düştü' düşüncesine girdi ve kulübü TFF'ye verdi. Son iki hafta ise bizim aramız girmek istedi, şikayetini geri çekti. Bu yüzden dolayı da böyle bir twit attım ben de."

'Yarı yolda bıraktı'

"Yapmış olduğu bu davranıştan dolayıydı. Küme düşseydik elbet ben de gidip hakkımı arayacaktım veya ligde kaldık benle devam etmeyebilirlerdi de... Ama sezon bittikten sonra yapılır bu. Biz orada bir savaşın içindeyiz ve sen bizi yarı yolda bırakıyorsun. Savaş bittikten sonra veya savaşı kazanmaya yakınken sen bizim içimize girmeye çalışıyorsun. Böyle bir dünya yok. Biz Türk futbolcular olarak bu durumdan çok ama çok rahatsızız. Biz orada büyük mücadele verirken adam takım nasıl olsa düştü diye federasyona gidiyor. Bu serzenişim onaydı."

Muhammet Reis ne demişti?

Muhammet Reis, sezonun son maçının ardından ligde kalmayı garantiledikten sonra, "Tüm takımı tebrik ediyorum herkesin ayağına yüreğine sağlık bir kişi hariç" ifadeleriyle serzenişini sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

'İnşallah kalırım'

Takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili de konuşan Muhammet Reis, "Yeni yönetimle bir görüşmemiz oldu ama kongre süreci vardı. Yalnızca birbirimize söz verdik, şu an imzam bulunmuyor yeni sezon için resmi olarak. Ancak yarın Antep'te toplanacağız. Orada görüşülecek, bir sıkıntı olmadığı takdirde bir sezon daha Gaziantep'te olacağım. Tabi futbolun içinde her şey var. Her şey olabilir. Bir sıkıntı olursa da helalleşip güzel şekilde ayrılırız. Sadece bir iki madde konusunda sıkıntı var. Onları da gidip konuşup halledeceğiz. İnşallah hallederiz" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ