MENÜ

Tolgahan İmal'ın İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın İstanbul at yarış tahminleri

28 Haziran Çarşamba İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

TOMS risk almaya değer…

1.AYAK: Süper kısrak Şahinaz’ın soyundan gelen TOMS, bu sezona pek iyi başlayamasa da son iki koşusuyla birlikte toparlandığını kanıtladı. İdeal pist ve mesafesini bulan safkan, son metrelerdeki güçlü akınlarıyla rakiplerine egemenlik kuracaktır. İlk ayakta start almasına rağmen banko yazma riskine değeceği kanaatindeyim.

2.AYAK: 39.000 - 60.000 TL arasında bedelle satılık olan safkanların mücadelesinde, yeni ilgililerinde çıkış arayan ASLANPARÇASI, artan formuyla özlediği birinciliğe ulaşabilir. Yeterli formuyla ANALUX ilk ciddi rakibidir. Tabela içinde geldiği yarışlarını beğendiğim BLOOMY, kuvvetli sprintine güvenen TROMOS, yarış görerek açıklarını gideren MY NUMBER, formda jokeyi idaresinde TREE OF WISDOM, çim piste yatkın pedigrisiyle JETTAY ve denk rakipleri atasında BILBAO ve takibimdeki BLUE LION ise bir sonraki adımda önereceğim isimlerdir.

3.AYAK: Son dokuz koşusunda ilk iki sıradan düşmeyerek müthiş bir sezon geçiren KAFTAN, banko önerdiğim son startında ise potoya yakın hız verdiği ataklarıyla kazanmasını bilmişti. İzbatur’un bu yetenekli temsilcisini bir adım önde görüyorum. Mütemadiyen iyi koşan ama kazanmayı başaramayan RODOSTO ilk ve sert rakibidir. KORİK, TAŞOVA, KOŞANAĞA ve KARAÇİVİ ise sırasıyla önereceğim diğer safkanlardır.

4.AYAK: İki yaşlı İngiliz taylarının mücadelesinde, klas bir kısrak olan My Madonna’nın temsilcisi MY FREEDOM, ilk startında çok hazır rakibi Yele arkasında kolay bir ikincilik elde etmişti. Bu kez artan tecrübesiyle birincilikle tanışabilir. Pershing’in anne kardeşi olan KEMANCI KIZ, gerek baba, gerekse anne hattından iyi bir pedigriye sahip olan BUSE KIZI, tecrübe kazandıkça aşama kaydeden TAKAYAMA ve Keep Shining gibi bir kısrağın soyundan gelen ANCHOR ise hata kollayacak rakipleridir.

5.AYAK: Ihlamur Kasrı Koşusu’nda, uzun mesafeli çim ve sentetik pist koşularında etkili sprintiyle sonuca gidebilen ALLSHANTI, son yarışında gereksiz yere ağır kilo altında koşturulmuştu. Bu sebeple ikincilikten öteye gidemeyen safkan, bu kez normale dönen sıkletiyle sonuca gidebilir. İlk isim olarak değerlendirmeye almalıyız. Süratli stilini inatçı karakteriyle birleştirerek tatminkar performanslara imza atabilen KATSUYA, kazandığı yarışı sonrası devam eden formuyla bir kez daha potoyu önde geçebilir. Birincilik mücadelesinin daha ziyade bu iki kısrak arasında cereyan etmesini bekliyorum.

6.AYAK: Günün son ayağında denk güçteki isimlerin zorlu mücadelesi bizleri bekliyor. Bu sebeple mümkün olduğunca fazla sayıda safkanı değerlendirmeye almak durumundayız. Bilinen temposuyla ERAYHAN, her an kazanabilecek duruma gelen BURCUSULTAN, toparlanan TURANHAN, start çıkışında sorun yaşamazsa OLGUNBABA, beklenmedik anlarda sahneye çıkabilen BAKIRCIBEY, idmanlarındaki görünümünü yansıtması halinde KORCAN ve son yarışını şanssız şekilde kaybeden ZİLZAAL ilk planda önereceğim isimlerdir. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

(5 ) ( 1.13.9.6.4.5.3.8.10 ) ( 4.2.5.7.3.1 ) ( 4.7.6.5.1 ) ( 4.2 ) ( 2.1.4.5.7.11.14 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ