MENÜ

Kocaeli at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Kocaeli at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

27 Haziran Salı Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

CANTERTİP seriye bağlar


1.AYAK: BAILAMOS, üç yarışında da geçildiği sert rakiplerinden bu kez kurtuldu, yalnız son altı yarışında da farklı binicilerle koştu, bu kadar değişiklik yapılmasını doğru bulmamakla birlikte, üst üst üste binen pilotlarıyla geçmişte kazandığı yarışları olduğunu da hatırlatıyor, formda aprantisinin bir kez daha binecek olması, benzer bir durum tekerrür ettirebilir diyor, bir de ilaveten Kocaelide bu yılın başında 1500 ’de kazandığını hatırlatıyor, ilk sırada öneriyorum. Öncelikli rakip gördüğüm isimler ALTINBEŞİK ile TOYGAR ikilisi. Yarışları ortada. Extra ne söyleyebilirim? Mesela ALTINBEŞİK, burda ilk kez koşacak, Bursa kumuyla buranın kumu bir değil, o yüzden dereceleri fazla önemsemeyin, çoğu dostum banko oynuyor ama bence burda risk edilmemeli, formda attır yazılır orası ayrı. TOYGAR, ise son iki yarışını uzunlarda kazandı, fakat orta mesafelerde de 2 kez birinciliği var, ve geçen yarışına oranla da 5 kilo düştü. Son startında ıslak pistten etkilendiğini düşündüğüm Kocaeliye aşina ayrıca Adana ’da 1500’de 4 kez kazanan RED ANGEL, 5 ay aradan sonra iki yarış gören sonuncusu kısa vade olan, kaba kuma ilk kez çıkacağı için bir kez görme taraftarı olduğum THE WORLD IS YOURS, 9 ay aradan sonra koştuğu yarışta şişen, geçen sene GRUP 1 dahil açık yarışlarda harp görme deneyimi bulunan ayağına çabuk safkan WHITE HART LANE, diğer şans verdiğim isimlerdir.

2.AYAK: Son yarışında numaraya çıkıp temposunu kabul ettiren, 800 ’lere akılırken dışındaki rakibinin presini ekarte edip onu saf dışı bıraktıktan sonra, yarışın en can alıcı yerlerinde içinden jokeyinin içinden gelen rakibini gösterip hissettiği anda onu da ekarte eden, tabiri caizse aslanların önüne atılmış Gladyatör misali hem koşunun yükünü çekip hem sonunu getirirken çok beğendiğim CANTERTİP ’in bir beyaz bayrak ayna alt yazısı daha geçeceği kanaatindeyim, bankomdur.

3.AYAK: MADAMOISELLE, son iki yarışı Kısa vadelerdeydi, bu grupta daha önlerde bitirmesi yüksek ihtimaldir. LITTLE BIRD, Başkentdeki son yarışında göz doldurdu formda atı karşıma almam. CHASTE, geçen yarışından önce makinada jokeyini sakatladı, koşudan çıktı, kazanmış olduğu yarışı aradan sonraydı, ama dinçlik yapmadığını biliyorum, yazılır. KOMSHU, düzeldi mesafe tutar, ki 2000 ’de burda kazanmıştı. DECOLTE, ters at, sürprizde yazılır.

4.AYAK: Tayları henüz tanıma aşamasındayım. FLICKAM, YAŞAR BABA, SAVURYILDIZI, CAMBAZ OSMAN, RTAWS LI BEAWIL, ALTINCI HİS sıralamam.

5.AYAK: ERTAŞ ile GÜLENYÜZ son yarışlarında kaba kuma ilk kez çıkıp kazandılar, bu da onların koşunun haklı favorileri yaptı. YEŞİLMASKE, son startında hayal kırıklığına yaşattı, ilk kez çıkacağı 2000 ’de gönülleri alabilir.

6.AYAK: Ankara' da üçüncülüğünü bu gruba yeterli gördüğüm VANLIMAHO, yeniden form tutan, tuttu mu devamını getirdiğini geçen sene üst üste geçilmediği üç yarışından anımsayabileceğimiz ZORBEZİRGAN, maşallah diyip geçeceğim ATOM ADAM, start sorunu halledilen, aradan sonra iki yarış görüp bu yarışla birlikte kollayalım diyebileceğim HALENAY tuttuğum atlardır.

1,4,8,2,3,5 // 4 // 4,3,1,5,2 // 8,7,6,2,5,1 // 2,3,1 // 3,11,4,5

Haberin Devamı
YORUM YAZ