MENÜ

25 Haziran İstanbul at yarışı tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

Fanatik Hipodrom yazarlarından Şair Gençer O'nun 25 Haziran İstanbul at yarışı tahminleri...

25 Haziran İstanbul at yarışı tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

25 Haziran İstanbul at yarışı tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

Bankolarım 12’ler Tatvan İncisi & Rebel Yell

1.Ayak: Gazi gününde altılı ganyan Zübeyde Hanım koşusu ile başlayacak. 1600 metre çim pistte yapılacak olan koşuda sert bir rövanş mücadelesi yaşanacak. Tatvan İncisi kaliteli bir kısrak olup Gazi ikinciliği sonrasında girdiği her yarışta başa güreşen bir at oldu. 2017 yılına 1600 metre çim pistte Mi Bonbon önünde kazanarak başlayan bu kısrak son yarışındaysa Iskra’ya yarım boy ile geçilmişti. Daha önce bu koşuda ekürisi Willpower kazanırken 1.33.85 yapmıştı ve Tatvan İncisi 1.33.87 ile ikinci kalmıştı. Pist - mesafe - eküri desteğiyle Tatvan İncisi banko atımdır.

2.Ayak: 3 yaşlı tayların bugün koşabildikleri yarışlardan biri olan Nene Hatun G2’de 21 at koşacak. Bunlardan Gina Montana ile Petit Kurt eküri olarak koşacaklar. Bu gruptaki kısraklar daha önce Dişi Tay Deneme ve Kısrak Koşusu’nda yer almışlardı. Bu koşularda Miss Helin - Waneta önünde kazanırken Tarsus Beyazı - Flashing Girl önünde kazanmıştı. Bu atlardan Tarsus Beyazı tercihini Gazi Koşusu’ndan yana kullanırken Miss Helin ve Flashing Girl bu grupta koşacak. Her iki koşuda üçüncü olan ise Black Chinese’di. Benim tercihim bu yarışta Black Chinese olacak. İlk yarışında Halis Karataş ile kazanan bu dişi tay bir kez daha bu cokey ile koşuya katılacak olup favorimdir. Koşuda ikinci şansı ise kalite kumaşa sahip olan Lady Girl’e vereceğim.

3.Ayak: İstiklal Savaşı Koşusu 2100 metrede yapılacak olup G1 düzeyli olan yarışta bu jenerasyonun en güçlü isimleri bir arada olacak. Bu koşuda ilk şansı Saadın Gücü’ne vereceğim. 4 yarıştır Gökhan ile koşularına katılan Saadın Gücü iki kez kazandı. Storm girl’üm kazandığı yarışta 1600’de üçüncü kalan bu at son 2400 yarışındaysa Karaüzüm’ün kazandığı grupta 5’inci kalmıştı. Uzun mesafeye yatkın bir at olan ve adaptasyonunu göstermesini beklediğim bu yarışta kazanmaya yakın görüyorum. Denizim’in mesafe deneyimi iyi olmamıştı bu grupta ikinci şansı vereceğim. Storm Girl ilk uzun yarışına çıkacak olup nasıl koşacak merak ediyoruz. Altıncı His, Gürsu, Domaniç, Altunsaray ve Madrabaz diğer şans verdiğim atlardır.

4.Ayak: Saatler 20.00 olduğunda Gazi Koşusu başlamış olacak. Bu yılki Gazi Koşusu’nda 19 at yer alacak. Bu atlar içinde son üç yarışında net birincilikler elde eden Pershing favori olacaktır. Scarface yavrusu olan bu tay Sait Akson galibiyetinden sonra 2400 metreye de babadan mesafe tutabilecek olup favoridir. Ancak koşunun kalabalık olması ve yarışın büyüklüğü ile bu koşuda rakipleri de değerlendirmek gerekir. Mehmet Akif Ersoy ve öncesinde Erkek Tay Deneme ikincilikleri ile Piano Sonata favorinin rakibidir. Aldığı istenmeyen madde cezasından sonra gördüğü koşuda ikinci olan Finesse üçüncü şansı almalıdır. Eskayra üç çim yarışında kazanamamış olsa da hep bir yere gelmişti bu kez mesafenin uzaması ve pistin kuruması lehine gözüküyor. Erken başa geçerse Ulan Bator, iyi bir zamanlama ile Zafer Ateşi, uzun mesafeye yatkınlığı ile Griffon diğer şans verdiğim atlardır.

5.Ayak: Anafartalar Koşusu 2000 metrede yapılacak ve G3 düzeyli koşuda favorim tabii ki Rebell Yell olacak. Gazi Koşusu’na katılmasına kesin gözle baktığım bu tay kış döneminden bu yana takipte olduğum bir isimdi. Bu tay sentetikte çok iyi sonuçlar almış olup bu pistte Anafartalar Koşusu galibi olmaya çok yakındır. Çim pistteki iki koşusu da kötü olmayan Rebell Yell banko atımdır.

6.Ayak: 1400 metrede günün kapanış yarışı G2 Ali Rıza Bey Koşusu olacak. Bu mesafelerde etkili olan Cankardeşler bir kez daha kazanmaya yakın olup favoridir. Son yarışında mesafeden etkilenen bu atın etkisiz kalması halinde Kırdeniz, Tanatar, Ova, Uluer, Amankaya, Budakhan ve Uçarer sürprize yazılabilir.

12 // 2-9 // 12-7-15-3-10-8-4-11 // 10-11-3-2-16-17-4 // 12 // 2---3-7-6-10-11-1-9

Haberin Devamı
YORUM YAZ