MENÜ

25 Haziran İstanbul at yarışı tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

Fanatik Hipodrom yazarlarından Gökhan Yalçınkaya'nın 25 Haziran İstanbul at yarışı tahminleri...

25 Haziran İstanbul at yarışı tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’e koşacak atlar..

1.AYAK:Türk milletine MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü hediye eden elleri öpülesi anamız ZÜBEYDE HANIM (benim annemin ismide Zübeyde’dir) adına düzenlenecek zevkli geçmeye aday bu mücadelede nadide kısrak TATVAN İNCİSİ, 6.5 ay aradan sonra koştuğu ilk yarışını ben Kısa Vade atımıyım dercesine kolay kazandı, ardına katıldığı yarışta ikinci olmasının sebebi koşunun arap atı tempolarıyla seyretmesiydi, düşünün yani 400’ü 27.63 geçildi, bu koşunun yavaş gitme ihtimali yüzde 2 ihtimal, dolayısıyla favorimdir. 5.5 ay aradan sonra koştuğu her iki yarışınıda kazanarak, maşallah sözünü adımın yanına bırak yazına devam et diyen LUCKY MOMENT, rakip gördüğüm ilk isim olup, Şampiyon pilotunun istese binebileceği başka formda atlar varken, 8.kez üst üste kendisini tercihlediği, 5.5 ay aradan sonra iki yarış koşan ve artık nefesi tık moduna bindirdiği kanaatinde olduğum, geçen sene 5 yarış üst üste geçilmeyen flaş kısrak MANDARİN, benzer şekilde 3.5 ay aradan sonra iki yarış koşup yeterli düzeye ulaşan, geçmişte yaşadığı bazı sıkıntılar olmasaydı adını Şampiyonlar arasında yazdırabilecek potansiyelde bir at olan CHACHKOVA, uzundaki son startını önemsemediğim bu zamana kadar kazanmış olduğu 4 koşusunun 1’i kısa, 3’ü orta mesafelerde(1600 dahil) olan MI BOMBON yarışta söz sahibi olacağını düşündüğüm diğer kızlardır.

2.AYAK:NENE HATUN.. Tarihimizde 93 Harbi olarak anılan 1877 - 1878 Osmanlı - Rus Savaşı sırasında, Erzurum'daki Aziziye Tabyası'nın savunulmasında kahramanca çalıştı. Adını bu şekilde tarihe yazdırdı. Mücadeleye, küçük yaştaki oğlunu ve kızını evde bırakarak katılmıştı. O sıralarda 20 yaşlarında genç bir gelindi.. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ne güzel söylemiş; EY TÜRK KADINI SEN OMUZLAR ÜZERİNDE GÖKLERDE YÜKSELMEYE LAYIKSIN.. Bu anlamlı koşuda, uzayan her mesafede çok iyi performans göstereceğe benzeyen FLASHING GIRL ile BLACK CHINESE ikilisi önde olmak üzere, uzuna ilk kez çıkacak olup anneden kardeşi ‘’Tatvan İncisi’’ nin tuttuğunu göz önünde bulundurarak kendisinin de tutacağını düşündüğüm LADY GIRL,ü de şanslı görmekteyim.

3.AYAK:İSTİKLAL SAVAŞI.. 1919-1922 yılları arasında geçen bu savaşları anlatmaya ne kelimeler yeter.. ne duygular.. O günlerde hayatlarından vazgeçen insanlar, bugun bizim rahat yaşamamızı sağladılar. Ne isimsiz kahramanlar vardır kim bilir, ne hikayeler yarım kalmıştır.. Onlara minnettarız. Bu önemli koşuda SAADIN GÜCÜ, STORM GIRL, GÜRSU, DENİZİM, MADRABAZ, ALTINCI HİS öne çıkardığım isimlerdir.

4.AYAK:YÜZYILLAR NADİR OLARAK DAHİ YETİŞTİRİR, NE YAZIK Kİ BU YÜZYILIN DAHİSİ TÜRKLERE NASİP OLDU, VE O DA BİZİM KARŞIMIZA DİKİLDİ.. O dönem MUSTAFA KEMAL’le başa çıkamayıp istifa eden İngiltere hükümetinden David Llyod George ait bu sözler. ATAM bu yarışta atlar sana koşacaklar, CENNET’in en güzel yerinde onları izleyeceğini biliyorum, ve sana ilk ulaşacak atın müthiş form tutan PERSHING ile son yarışında çok kapanan FINESSE ikilisinden biri olmasını bekliyorum.

5.AYAK:ANAFARTALAR.. Çanakkale Savaşı sırasında 7-21 Ağustos 1915 arasında Türk ve İngiliz kuvvetleri arasında geçen, ve 19.TÜMEN KOMUTANI MUSTAFA KEMAL’in duruma el koyup olağanüstü savaş zekasıyla İngilizleri geri çekilmek zorunda bıraktırdığı savaş.. Bu anlamlı yarışta da uzunlarda kendini ispatlamış REBEL YELL, uzuna ilk kez çıkacak olup yatkın olduğunu düşündüğüm CERASTES, Şampiyon ‘’Gray Storm’’ un anneden kardeşi olan GRAY EMPIRE, bombam SEYYAH tuttuğum atlardır.

6.AYAK: ALİ RIZA BEY. 1877 yılında Rusya’yla yaşanan savaş sırasında askerlik hizmetini yerine getirdikten sonra, gümrük kurumlarında bürokrat olarak görevine devam etti, 1888 yılında tek oğlu MUSTAFA KEMAL ilkokuldayken vefat etti.. Onun anısında yapılacak bu koşuda kaliteleri malum CANKARDEŞLER, KIRDENİZ, AMANKAYA üçlüsünü tutmaktayım.

12,6,7,2,9 // 4,2,9 // 12,15,10,7,11,3 // 10,3 // 12,3,7,13 // 2,3,4


Haberin Devamı
YORUM YAZ