MENÜ

Üçü bir arada Slovakya'ya

Başkan Dursun Özbek, önemli eksiklerini en kötü ihtimalle 30 Haziran’da başlayacak Slovakya kampına getirecekleri transferlerle gidereceklerini söyledi, taraftar geri sayıma geçti. Gomis, Belhanda ve Maicon’un önümüzdeki hafta içinde resmi olarak açıklanması bekleniyor. İşte detaylar...

Üçü bir arada Slovakya'ya

Galatasaray’da varsa yoksa, Gomis, Belhanda ve Maicon... Sarı- Kırmızılılar artık bu üç isim için geri sayıma geçmiş durumda. Başkan Dursun Özbek, önceki gece katıldığı canlı yayında, transferler için, “10 güne bitmez ama 20 günden önce bitebilir” gibi kafa karıştıran bir ifade kullanmıştı. Transferlerin ciddi bir süreç olduğunu belirten Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, en kötü ihtimalle en önemli eksiklerini 30 Haziran’da başlayacak Slovakya kampına getirecekleri takviyelerle gidereceklerini dile getirdi. Bu da, Maicon, Belhanda ve Gomis transferlerinde önümüzdeki hafta resmi açıklamaların yapılacağı şeklinde yorumlandı. Omurgayı oluşturması beklenen üç isimde son durum ise şöyle:

Gomis’in gözü krallıkta!

Japonya’ya giden Lukas Podolski’nin yerine Galatasaray’ın yeni santrforu olacak Bafetimbi Gomis ise şimdiden kendini Sarı-Kırmızılı takıma hazırlamış durumda. Zaman zaman sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Galatasaray taraftarını heyecanlandıran 31 yaşındaki futbolcu, menaceriyle gönderdiği mesajda, Türkiye’ye gol kralı olmak için geleceğini iletti. Geçen sezon kiralık oynadığı Marsilya’da 20 gol atan Gomis, güçlü fiziği ve bitirici vuruşlarıyla dikkat çekiyor. Yönetim, Gomis’ten aynı performansı Galatasaray’da da sergilemesini bekliyor.

Belhanda, Tudor’la görüştü

27 yaşındaki Faslı orta saha oyuncusu, Galatasaray’a gelmeden önce Tudor’la bir görüşme yaptı. Sarı-Kırmızılılar’ın Dinamo Kiev’le transferi için 8 milyon Euro bonservis bedeli ve yıllık 3 milyon Euro garanti ücret karşılığında 4 seneliğine anlaştığı Belhanda, Hırvat teknik adamla telefonda görüşerek, “Kampta mutlaka sizinle olacağım. Galatasaray’ın başarısı için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı. Tudor, Belhanda’nın hücum hattına büyük bir zenginlik katacağını düşünüyor.

Maicon gelmeyi çok istiyor

Büyük umutlarla döndüğü Brezilya’da Sao Paulo formasıyla ilk sezonunda harika bir dönem geçiren, ancak ikinci sezonunda eleştiri oklarının hedefi olan Maicon, artık Galatasaray’a gelmek için sabırsızlanıyor. Medya baskısından bunaldığı ve yakın çevresine dert yandığı öğrenilen 28 yaşındaki Sambacı, kontrat şartlarının önceki gün kendisine gelmesiyle yeni bir sürece ilk adımını atmış oldu. Yıllık 2.2 milyon Euro’ya Galatasaray’ın yolunu tutmaya hazırlanan Maicon, savunmanın lideri olacak.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ