MENÜ

24 Haziran Adana at yarışı tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya, 24 Haziran Adana yarışlarını değerlendirdi.

24 Haziran Adana at yarışı tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

MÜCBİR’e yine sığınıyorum

1.AYAK:Kısrakların totolarından da ne kadar dengesiz bir yarış olduğunu anlayabiliriz. Ne katabilirim de sizleri aydınlatırım diye düşünüyorum. Cımbızla çektiğim analizlerim, DUBROWNIK’in çok değil daha 2 ay önce bu grupla kıyaslanmayacak ‘’Ardalı ve Giray Kasırgası’’ sının 1 ve 2 bitirdiği koşuda yer aldığı, o yarışta ekürisine fedai koştu orası ayrı, lakin ardına iki yarış sonra Kısa Vade koştu, vurgulamak istediğim var at da birşeyler de bakalım ne zaman günyüzüne çıkacak. LHAZEREEEN, geçen sene Kocaelide maidenlerde defalarca ağır favori çıkarak milleti duman etti, bu seneki çim performansına baktığımızda henüz tabeladan düşmedi, 1700’de kumda ikinciliği vardı, çimde artık isyan edebilir. WAR REASON, mesafe istediğini son startında belli etti, bir önceki uzun yarışı tatminkardı, bu kez çıkışa geçebilir. LUSH LIFE, geçen yarışında çime ilk kez çıktı, kazananla arasında 1 saniye bile yoktu, artan pist tecrübesiyle birdaha izlemekte fayda var. CEYHAN GÜZELİ’nin de son yarışından önce padoktaydım, atın genel görünümünü beğendim, o gün kötü koştu bugun bir kez daha izleyelim.

2.AYAK:Son yarışlarında 1 ve 3 bitiren KARSAVURAN ile SABRE DANCE ikilisi o yarışta ya sana ya bana inatlaşmasına girince, doğal olarak sonlarda tempoları düştü, bunlardan KARSAVURAN daha dirençli çıktı, aksiyonla dışından gelen rakibi önünde kazandı, televizyon yanıltmasın rakibi sprint atmadı, KARSAVURAN durdu, ayrıca o yarışta kuma ilk kez çıkıp kazandığını da dipnot olarak belirteyim. SABRE DANCE, ise yarış koştukça oturuyor, Murat abi istese maiden yarış bekleyip kolay kazanabilirdi, Şartlı2 bu mücadeleye kaydetmesi ata olan güvene işaret ediyor. EMERAL GREEN, ise son yarışında koşunun net sonuncusunun start çıkışına bir anda içeri kaçmasıyla bariyerlerde kendini buldu, az kala devriliyordu, at toparladı geri döndü, ikinciliği kazanmış kadar kıymetliydi, bu kez kuma çıkıyor. Ya tutarsa?

3.AYAK:10 atın 8’i geçen hafta, 5’i de aynı yarışta koştu. Değişen tek şey mesafenin 300 metre kısalması. Bunlardan STRIKE HARD, pistte gezinmese daha önlerde bitirebilirdi. INDIANAPOLİS’in formu malum. CREOLE SWING’in bu kez binicisi değiştirilmiş. BABA HAMİT’de takibimde. Bunların dışında DUBLIN, ise 15 kez koştu, GRUP 1 dahil 2’sinde açık yarış, 12’sinde kısa vade gördü, Şartlı5 bu mücadelede kendini hatırlatabilir.

4.AYAK:FLYING BIRD, Kocaelide makinada 5 boy oyalanınca en baştan havlu attı, zaten koşusuda aradan sonraydı, artan kondüsyonu sevdiği pistte handikap puanını konuşturabilir. Önde boş kalacak olan KÜÇÜK MATRA, Güneydoğuda tutmayan kazanmış olduğu 10 yarışıda burda olan ŞEBOŞ, zaman zaman ters yarışlar yapan HÜRKUŞ rakip sıralamamdır.

5.AYAK:Geçen haftaki bankom aslan oğlum MÜCBİR, heyecan bile yaptırmadı, yine bankomdur, sebebim kendisi yakın ara koşacak ama rakiplerinin de yakın ara koşacak olması, atın mesafe tutması ve 3’lüden 4’lüye dönünce çok değişmesidir.

6.AYAK:KHOR KALBA, DIVINE POWER, KAZİMBABA, TESLA, COM LİDER, FAST KHAN, PROFESSOR sıralamam olup, insiyatif sizlerindir..

3,4,10,6,2 // 5,1,6 // 4,3,1,7,2 // 3,2,4,1 // 2 // 3,13,2,9,10,14,15

Haberin Devamı
YORUM YAZ