MENÜ

Yıldız milli boksörler Kastamonu'da kampa girdi

Yıldız Milli Kız Boks Takımı, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 2 Temmuz’da başlayacak Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Kastamonu’da kampa girdi.

Yıldız milli boksörler Kastamonu'da kampa girdi

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu’da bulunan Kadıdağı Kamp Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren milli takımın sorumlu antrenörü Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampta 13 sporcunun yer aldığını söyledi.

Avrupa Şampiyonası’nda 13 sıklette Türkiye’yi temsil edeceklerini anlatan Çınar, "Geçen yıl Avrupa Şampiyonası Türkiye’de yapılmıştı, büyük başarılara imza atıp 3 altın madalya almıştık. Bu şampiyonada geçen yılki başarının üstüne çıkmak istiyoruz." diye konuştu.

Çınar, Türkiye Kadın Milli Boks Takımı’nın altyapısını oluşturduklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bunun bilinciyle gerek spor, gerekse kültürel ve ahlaki açıdan sporcuların gelişimini tamamlamaya çalışıyoruz. Federasyon Başkanımız Eyüp Gözgeç, özellikle altyapıya büyük destek veriyor. Onun destekleri bizleri başarıya daha çok yaklaştırıyor. Yeni bir takımız. Geçen yılki tecrübeli ekibimizin büyük bölümünün gençler kategorisine yükselmesi, yeni sporcularımızın ilk uluslararası müsabakalarına çıkacak olmaları bizim için bir handikap ama inşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edip başarılı olacağız."

Boksörlerden Kardelen Çinkaya da 6 yaşından bu yana boks yaptığını söyledi.

Kamp ortamının çok iyi olduğunu dile getiren Çinkaya, "Güzel çalışmalar yapıyoruz. Hocalarımız bize çok destek oluyor. Geçen yıl Avrupa ikincisi olmuştum, bu yıl hedefim şampiyon olmak." dedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ