MENÜ

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

İzmir At yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

22 Haziran İzmir At yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

BESSEY hemcinslerini üzer

1.AYAK:Henüz ikiliden düşmeyen MADAM ELLİ, çimlerde bileğini büktürmedi. Takdir ettiğim durum ise son yarışını 59 kiloyla kazanması. Hem dişi at, hem daha üçüncü yarışında 59’u gördü, bravo kızım, bu kez 54 onu rahatlatacaktır, koşan kızlar arasında da mesafede en iyi bitiriş derecesine sahip isimdir, yarışında haklı favorisidir. Rakip gördüğüm ilk isim PANAMA’nın isteseler koşup kazanabilecekleri maiden yarışlar varken, buraya kaydolması, ata olan güvene işaret etmekte olup, ilk kez çıkacağı bu pistte tatlı sürpriz yapabilir. TEKİNER ile ZAMANA KARŞI ikilisi de son startlarında GRUP 2 yarışta ufaktan bir harp gördüler. Bu yarışlarını önemsemezsek, TEKİNER’in İzmirdeki geçildiği tek at ‘’Tumbulbeyrut’’ gibi ümit vaat eden kendisiyle aynı GRUP yarışında koşan bir at. ZAMANA KARŞI’nın İzmirdeki geçildiği iki at da bahsettiğim GRUP yarışının ikincisi ‘’Harbi Cihan’’ ile henüz bileği bükülmeyen ‘’Menderes Güzeli’’ yani toparlayacak olursam dengi rakipleri bulan bu iki kısrağıda sağlam kuponlara ekleyelim.

2.AYAK:HIÇKIRIK, 4.5 aylık aradan sonra iki yarış koştu, ilkinde nefes yaptı, ikincisinde mesafe uzun geldi, bu kez hem kondüsyon düzeldi, hem ideal mesafesine döndü. BEĞ AĞA, eksik olduğu uzundaki son startı aldatmasın, kazanmış olduğu tek koşusu bu mesafede, kısa ara sürecinde tedavisi yapıldı, işlerini incelersek dereceleri düzelmişe işaret etmekte olup, seri stiliyle çıktığı gibi bitirebilir, ayrıca 59.5’a jokey bindirilmesi de yarışı riske etmemelerini bana düşündürdü. DOSTHAN, mesafe sınırları olduğunu düşündüğüm için son iki uzun yarışını ölçü almıyorum, hem kazanmış olduğu yarış hem ara ara yaptığı tatminkar koşular, kısa ve orta mesafe atı izlenimi verdiyor, bu yarışla birlikte takibe alalım. Zaman zaman ters yarışlar yaptığı için karşıma almak istemediğim NİŞANLI KIZ ile ara vermesine rağmen çim piste ilk kez çıkacağı olup bir kez görmek istediğim dinçlik yarışı yapma pozisyonundaki BOLU KARTALI, diğer şans verdiğim atlardır.

3.AYAK:SMOOTH CANDY ile THATS THE MOMENT, son yarışlarında 5 saliseyle 1-2 bitirdiler. Lakin o yarışta THATS THE MOMENT 59.5, SMOOTH CANDY 50 kiloydu, bakalım bu kez dengeler değişecek mi, yoksa aynı filmimi izleyeceğiz ikilemde kaldım. İki yarış sonra yeniden jokey bindirilen PRINCESS ADA ile kendini unutturan BEAUGZON yeri olanlara diğer ilavelerimdir.

4.AYAK:1600 kumda İzmirde koştuğu üç yarışın ikisini kazanıp birinde ikinci kalan NORTH VALLEY, 1 hafta içinde formdan düşecek hali olmayan SİDELİ, son startında 63 kilonun altında ezilen OLIVE KING, bu kez daha önce 3 defa kazandığı kantarmasını sevdiği pilotuna dönen YOUNG BOND, istikrarlı LONG WAY sıralamamdır.

5.AYAK:DEMİRSEMA, OĞLUM CEM, BARBARIAN, ROYAL CAPUCINO, RAMAZAN EFENDİ öne çıkardığım atlar.

6.AYAK:Kendisine rakip gözüken hemcinslerinin 4 gün önce koştuğu varsayımını düşünerek BESSEY’in bu avantajını ıskalamayıp, handikap puanına yakışır bir koşu çıkartacağı kanaatindeyim, bankomdur.

1,9,5,2 // 11,2,8,7,10 // 8,1,5,9 // 3,6,4,1,2 // 5,2,4,6,1 // 1

Haberin Devamı
YORUM YAZ