MENÜ

Ankara At yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

22 Haziran Perşembe Ankara At yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Ankara At yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

22 Haziran Perşembe Ankara At yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

İyi durumda olan KUPA ASI dişine göre rakipler yanında kazanmalıdır

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: 3 yaşlı Arap taylarının Maiden mücadelesinde Erboğa bir kez daha favorimdir. Kariyerinin ilk yarışında start çıkışında adaptasyonunu sağlayamayan Erboğa ilerleyen metrelerde de şansızlık yaşamıştı. Uçan Arjin’in iç tarafa hamle yapmasıyla başlayan süreçte bu attan etkilenen Ünsalmış tutmak zorunda kalıp aksiyonu bozulmuştu. Ünsalmış ise dışına gelen Özalak ile kontrolsüz biçimde temasta bulundu ve dışlarına gelen Erboğa da Özalak’ın dışında bu olanlardan etkilendi. İlginç olan bu süreçteki atların tabela içinde ikinci, üçüncü ve dördüncü sırada yer bulmalarıydı. Koşuyu ise bunlardan etkilenmeyen Turbokadir kazanmıştı. Erboğa bu kez daha iyi bir yarış koşacaktır. Rakibi ise ilk 1000 metre koşusunda 1.05.77 ile Erboğa’nın grubunda kazanan Turbokadir’in 1.06.07’sinden iyi koşan Gürhanşah olacaktır. Bir kez daha Akın Sözen ile koşacak olan Ünsalmış sürpriz atımdır. Geniş oyunlarda Altınkafes de dikkate alınabilir.
2.Ayak: Dişilere mahsus bu grupta 2200 metrede 13 at yer alıyor. Koşudaki ilk atım ve banko olarak tercihim 1 nolu Kupa Ası olacak. İstanbul’da son üç yarışında iki kez koşan ve birini kazanıp diğerinde üçüncü kalan Kupa Ası aradaki koşusunda Ankara’da Guilty Pleasure kazanırken Misae ardında üçüncü olmuştu. Kulaklık ile koşan bu kısrak son üç yarışında dili bağlanarak koşuyor ve ilave takı sonrasında performansında artış göstermiş olup kazanmasını beklediğim isimdir. Gökhan Kocakaya ile Grand Spring, iyi aprantisi ile Guilty Pleasure ve hafif kilosu ile Sea Pearl diğer şans verdiğim atlardır.

3.Ayak: Geçen koşuda kalitesi belli isimler hand-16 koşuyor kazanabilir dediğimiz Lord, Boztepebeyi gibi isimler Berkalp’in sürpriz birinciliğine engel olamamıştı. Boztepebeyi bu kez son ikinciliği arkasına favorimdir. Lord yine rakibi olarak değerlendirilmelidir. Urfa, Adana derken şimdi de Ankara’da koşu kazanmayı hedefleyen Atombombası ve Şelale sürpriz atlarımdır.

4.Ayak: The Daughter Sun 1600 metredeki az atlı yarışında Arsen Lupen önünde kazanmıştı. Daha sonra 1200 metrede şartlı-4 koşuya gitmişti ki o yarışı da Speedy Gunner kazanmıştı. Bu üç at şimdi 1600 metrede Ullus Meydanı Koşusu’nda bir araya geldiler. Sadece 5 at koşuyor ve koşunun favorisi büyük olasılıkla Dedemşah olacak. Bu durumda Princess Westport’un şansı az olsa da bu yarışta 4 at yerine 5 at yazıp hepsi demek mantıklı gözüküyor.

5.Ayak: İlk yarışı başarılı olan Artuklu aynı gün yapılan diğer yarışın birincisinden daha iyi olan derecesi ile potansiyelini göstermişti. Ayabakan yavrusu olan tay 800’ün üzerinde iş yapmamış gözüküyor olduğundan birkaç rakip ile birlikte değerlendirmekte fayda var. İşlerinde iyi gözüken 4 nolu Koryiğit Kurtel ekürisinin ayağına çabuk atlarından biri olmaya aday. Bu çabukluk ile koşuyu çıktığı gibi kazanabilir. 3 nolu İnanlım ve idman durumu iyi olan Özayberk diğer şans verdiğim atlardır.

6.Ayak: İlginç isimlerden oluşan grupta form durumu ile Benazir Kız favori çıkacaktır. Üstelik ekürisi de var. Daha önce yarış kazandığı binicisi Kocakaya üzerinde olduğundan avantajlı gözüküyor. Ancak çok iyi çim koşan atlardan Mirzalağa bu kez uygun grupta yer alacak. Bu mesafede 1.18.98’i olan bu atın 50 kiloluk rakiplerine bu kiloyu vermesini bekliyorum. Kazanamadığı takdirde Küçükcemre, Benazirkız, Mahrem, İmhan ve Bela Miya gibi isimler devreye girebilir. Bir isim daha var ki son yarışı kadar koşarsa tabelada yer bulur ve belki sürprizi de yapabilir bu atımız Ozanşah..

3,5,7,2 // 1 // 1,2,6,10 // 3,1,2,4,5 // 1,4,3,6 // 1,12,2,5,7,4,15

Haberin Devamı
YORUM YAZ