MENÜ

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

21 Haziran Çarşamba İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Pist sentetik olunca tabii ki SON OF A LEGEND

1.Ayak: 9 koşulu Çarşamba programında ilk ayakta 4 ve yukarı yaşlı atların satış-4 mücadelesi izlenecek. Koşuda ilk şansı 2 nolu Harputlunun Oğlu’na vereceğim. Son yarışında başarılı bir üçüncülük yapan bu arıkan 1300 metrede 1.18.20 derece yapmıştı. 1500 metre koşularda 1.30.60 1.30.98 dereceleri bulunan bu atın henüz ilk üçe bu mesafede girememiş olması eksik olan tarafıdır. İkinci şansı çim pistte iki etkili yarış kazanan Lion King’e vereceğim. Son yarışından önce İstanbul’da 4’üncü olurken beğendiğim My Royal Sun bu grupta çıkış yapabilir. Distant Rising, Rainy Man ve The Mentalist koşu kazanacak durumda olduğundan sürprizi yapabilirler.

2.Ayak: üç yaşlı tayların 1500 metrede yapılacak olan bu koşusunda idman pistinde iyi olanlar; Ateşin Rüzgarı, Birindar, Floating Heart, King Of Lion, Limitsiz, Stonebridge olup ayrımsız bu atlara şans verelim. İlk yarışına çıkacak olan Lady Rüya ünlü aygır Cape Cross’un yavrusu olup pedigri kalitesi ile öncelikle şans vereceğim taydır. İki koşusu da yakın ara biten Kalkandere bu kez tabela içindeki en iyi yere kendini atlamaya çalışacak. Tecrübesini gösterecek olan Ateşin Rüzgarı üçüncü şanslı atımdır. Daha önce gördüğü koşuda yakın ara bitiren Monday Rush ile birlikte ekürilerden Floating heart, Limitsiz, Birindar ve Stonebridge diğer şans verdiğim atlardır.

3.Ayak: üçüncü ayak yarışımız 4 yaşlı Arap atlarının Şartlı-2 mücadelesi olacak. İstikrar yakalayamamış atların bu grubunda ilk şansı 5 nolu Astronot’a vereceğim. Bu atın henüz sentetik pistte yarışı yok ancak 2017’de gördüğü iki koşusunda üstüne koyarak ilerleyen safkan bu grupta favori olacaktır. 3 nolu Önderefe, 1 nolu Kırmızıkaya, 11 nolu Surkapı, 2 nolu Günçaldı ve 9 nolu Helyum diğer şans verdiğim atlardır.

4.Ayak: 1500 metredeki Sedat Özcan Koşusu’nda Son Of A Legend favorim ve banko atımdır. Bir süredir çim pistte koşan ve üç yarış beklentilerin çok altında kalan bu at sentetik pistte kolay kolay bileği bükülemeyen bir at olup iç pistteki hazırlıklarında iyi gözüken 1400 / 1.30 Rahat işiyle bence kazanacaktır. Rakipleri My Billionaire, Rüzgar Eto ve Güngör Baba olacaktır.

5.Ayak: 1200 metre sentetikte kısa mesafeci isimler öne çıkacak. Kaftan bu kez yine geç kalan ataklar ile mi gelir yoksa Ağa Cemal yakaladığı form durumunu bu yarışta birincilik ile mi devam ettirir bunu göreceğiz. Sultanbatur, Elmasınkızı, Korcan, Patronkaya ve Çamönü Beyi ile bu yarış cazip hale de gelebilir.


6.Ayak:
3 yaşlı taylarda bölünen maiden koşunun diğer ayağında 11 nolu I Will Do My Best ilk şansı vereceğim taydır. Gördüğü koşuda her ne kadar 8’inci olsa da bu tay idman pistinde farklılaşmış olup güzel orijini ile öne çıkacaktır. Scat daddy temsilcisi Kanafani, dereceli işler yapan Rotabelli ve Boğaçhan rakip gördüğüm atlardır.

3,5,7,2 // 1 // 1,2,6,10 // 3,1,2,4,5 // 1,4,3,6 // 1,12,2,5,7,4,15

Haberin Devamı
YORUM YAZ