MENÜ

Elazığ at yarış tahminleri - Eray Balcı'nın yorumları

Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı Elazığ yarışlarını değerlendirdi.

Elazığ at yarış tahminleri - Eray Balcı'nın yorumları

21 Haziran Çarşamba Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı Elazığ yarışlarını değerlendirdi.

TEKSİZ ALTILI...

1.AYAK: Yarış kariyerinin başlangıcından itibaren her zaman en etkili olduğu pist olan Elazığ pistinde on iki kez start alıp bu on iki koşunun beşini kazanma başarısı gösterip diğer koşuların tamamında tabela içerisinde yer almayı başaran VOLKANIMSIN aprantisiyle uyum sorunu yaşamazsa ilk ayağı kazanan isim olur. Bu pistin bir diğer istikrarlısı Mizginhat 8/3 yaptığı Elazığ kumunda favorinin en ciddi rakibi olacaktır. Kalite,form ve bu pist deneyimleri ve başarıları bugünkü rakiplere oranla çok daha üstün olan bu ikili arasında cereyan etmesini beklediğim koşuda birinden birini risk ederek güne bankolu başlangıç yapabiliriz.

2.AYAK: 3 yaşlı İngiliz taylarına mahsus maiden mücadelede son start aldığı koşuda 1700 mesafesinden etkilendiğini düşündüğüm PRESTO kısalan mesafenin avantajıyla öncelikle kuponlara yazılmalıdır. Şanlıurfa’da maiden koşuların gediklisi NİZAMİ yine ne yapıp edip geçilecek bir rakip bulacağı için ikinci şansı bu isme veriyorum. Şayet iyi start alabilirse SON OF SOUL son koşusunda Urfa’da bir kesimin direkt oynadığı atlardan KÜÇÜKOĞLUM ve İzmir’den gelen LÜBBEY bu ayağın diğer şanslı isimleridir.

3.AYAK: Birbirlerine denk güçlerin mücadelesinde son Kocaeli performansı beklentilerin gerisinde kalsa da bu pistte daha etkili olan ADALETKAYA bu pistin lider jokeyi Ferit Yardımcı önderliğinde en şanslı kısrak olur. Çok iyi form yakalayan ekürisiyle birlikte SONSEVİNCEK yarış içerisinde yaşadığı problemler nedeniyle derecesiz tamamladığı koşuları saymazsak yakın zamanda kötü yarışı olmayan HAYALET SÜVARİ üç ayı aşkın bir süredir koşmuyor olmasına rağmen denk rakipler yanında HAYAT NUR ve son yarışları çok parlak GÜLSUHANIM rakibi olacak isimlerle arasındaki sıklet farkını da değerlendirip günün sürprizini yapabilir.

4.AYAK: Bu pistte farklı mesafelerde start aldığı 4 koşuyu da kazanırken hemen hemen aynı rakipleri geride bırakmayı başaran TEKÇAPKAN için her geçen gün şartlar biraz daha zorlaşıyor olsa da her şeye rağmen bu safkanı yine birinciliğin en güçlü adayı olarak görüyorum. Ezeli rakibi USBEY daha önce bir kez geçebildiği rakibini geçmek için yeterli forma ve rakibine oranla önemli sayılabilecek sıklet avantajına da sahip gözüküyor. Atiktay ve Vindırhat arkasından elde ettiği üçüncülükle dikkatimi çeken BÜYÜK LODOS bu ikilinin en ufak ikramını geri çevirmez.

5.AYAK: Bölünen maidenin bu ayağında; FAIR GIRL, GREEN VOILETTE, CALIFORNIA ve BABABİRDAL arasındaki mücadele birinciyi belirler.

6.AYAK: Bu mesafeler için takibimizde olan HÜR TUMBUL bomboş kiloyu bulduğu koşuda aylar süren birincilik hasretine son verebilir. Çok süratli gidecek yarış gidişatının lehine olduğunu düşündüğüm ESENPOYRAZ seri stilinin avantajıyla başlarda aldığı avanslarla neticeye ulaşmayı başarmış NEW ALAÇAT ve ara sonrası geri dönüşü çok iyi olan HAZAR YOLU en ciddi rakipleridir. Altılı ganyanın kapanış ayağında sürprizi; KING SAILOR ve MARUF BEY yapar.

1-2///12-5-8-2-11///3-2-4-6-8///1-3-5///11-12-4-3///13-6-8-10-15-5


Haberin Devamı
YORUM YAZ