MENÜ

Ali Özyalçın: Olimpiyatlara katılmak benim için çok büyük başarı

Samsun’da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda yarışacak mili yüzücü Ali Özyalçın, olimpiyatlarda mücadele etmenin her sporcunun hayali olduğunu belirterek, "Türk bayrağını göndere çektirmek istiyorum." dedi.

Ali Özyalçın: Olimpiyatlara katılmak benim için çok büyük başarı

Ankara’daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) hazırlıklarını sürdüren Ali Özyalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatların sporun zirvesi olduğuna dikkati çekerek, "Olimpiyatlara katılmak benim için çok büyük başarı. Oyunlara katılma şansı yakaladım. Olimpiyatlarda madalya almak isterim. Özellikle ilk 3 içine girmeyi çok istiyorum." ifadelerini kullandı.

Altın madalya kazanmak için çok çalıştığını belirten 17 yaşındaki Ali, "Benim için mutluluk verici bir duygu. Madalya alıp Türk Bayrağını göndere çektirmek istiyorum. Sonuçta ülkemiz için büyük bir başarı." değerlendirmesini yaptı.

Yüzmeye 12 yaşında başladığını belirten Ali, "Dereceye girersem ailelerimiz de tribünde mutlu olacak. Katılırlarsa benim için daha iyi olur. Onların tribünde olması beni motive edecek ve madalya şansımı artıracak." diye konuştu.

Doğuştan işitme engelli olduğunu belirten milli sporcu, yüzmenin kendisini geliştirdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Normal insanlarla yarıştım. Daha önce işitme engellilere gitmedim. Kendimi geliştirdim. İşitme engelim çıkınca ona başvurdum. Benim için büyük bir avantaj oldu. Engelim olmasa da sporla ve özellikle yüzmeyle uğraşırdım. Engelim beni spora yöneltmedi, ben zaten sporu seviyordum. Yüzmeyi seçtiğim için çok mutluyum."

Akademik kariyer yapacak

Milli yüzücü Ali Özyalçın, gelecekte antrenör ve yönetici olarak Türk sporuna katkı vermek istediğini anlattı.

Yüksek lisans yaparak, üniversitede öğretim görevlisi olmayı hedeflediğini belirten Ali, şunları kaydetti:

"Bu olmazsa antrenör olmak isterim. Yüzmeyi bırakmak istemiyorum. Çünkü 4 yıl sonra tekrar olimpiyatlar var. Antrenör ve yönetici olarak Türk sporuna katkı vermek istiyorum. Bu benim için daha iyi olur."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ