MENÜ

Olimpiyat, pullarla da hatırlanacak

Deaflympics 2017’ye sayılı günler kala, İşitme Engelliler Olimpiyat Komitesi ile PTT, oyunlar için basılacak özel pulların anlaşmasını yaptı.

Olimpiyat, pullarla da hatırlanacak

18 – 30 Temmuz tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan Deaflympics 2017 hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, PTT’nin oyunlar için özel basacağı pullarla ilgili anlaşma imzalandı. Deaflympics 2017 Koordinatörü Serkan Baltacı ile Samsun PTT Başmüdürlüğü İşletme Hizmetleri Müdürü Nurhan Önder, düzenlenen imza töreninde bir araya geldi.

Türkiye’nin yüz akı olacak uluslararası bir spor organizasyonluğuna ev sahipliği yapacaklarını belirten Baltacı, “Dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında biz de Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından PTT ile bir pul anlaşması yaptık. İstiyoruz ki hem branşlarımızın hem de geleneksel Türk lalemizin içerisinde bulunacağı pullar gelen katılımcıların tamamına Samsun’dan döndüklerinde bir hatıra kalsın, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Olimpiyat Müzesi’nde de sonsuza dek bu pullar sergilensin. Bu anlamda PTT ile yapılan anlaşmada emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Diliyoruz ki organizasyon sonrasında yüz akımız olacak bu organizasyon tamamlandığında tüm katılımcılarda bizim pullarımız güzel bir hatıra olarak yer alsın” ifadelerini kullandı.

1840 yılından kurulan ve bu özelliğiyle Cumhuriyet tarihinin en köklü kuruluşu olan PTT, Türk kültürünü, doğal güzelliklerini, önemli olaylarını yansıttığı pullarını 20 gün içinde tamamlayacak. Pullar, olimpiyatlara katılan sporculara ve teknik yönetimlere takdim edilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ