MENÜ

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun tahminleri

20 Haziran Salı Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Güçlü Sprinter MANTICORE ideal mesafesinde kazanmaya yakın

1.Ayak: Ankara’da Salı programında ilk ayakta Şartlı-4 yapılacak. Bu yarışın favorisi bence Manticore olmalıdır. Bir önce 1400 metre çim yarışında 1.22.88 derece yaparak Onurkan’ı geçen bu atın çim pistte kısa mesafe performansı iyidir. 1200 metrede İstanbul’da kazandığı koşuda 1.11.56 yapan Manticore sentetik pistte de 1.12.70 yaparak kazanmış olması 1200-1400 metrede Manticore’u güçlü bir sprinter yapmaktadır. Grupta rakipleri uygun olunca bu atın kazanması bekliyorum banko atımdır. Socrates, Duke Prospero, Beynam ve koşu görecek olan Salamis geniş oyunlara tavsiye edeceğim atlardır.

2.Ayak: İki yaşlılarda Maiden bu koşu zor geçecek gibi gözüküyor. Performansa göre formunda ilerleme olan Aybüke ve her yarışı iyi olan Pearl Gem ilk şans alacak atlardır. Ancak 7 tayın ilk kez koşacağı bu tip yarışlar her zaman sürprize açık olmaktadır. 1 nolu Antonella kaliteli kısrak Deep Sea’nin yavrusu olup anneden Rampoldi, Deep Forest, Pepito gibi iyi atlar ile kardeştir. İlk kez koşacak olan atlardan Hobart’ın güzel bir eşleşmesi olup etkili bir yarış koşabilir. Angel Horse’un kardeşi The Wave sürpriz atımdır.

3.Ayak: 3 yaşlı Arap taylarının bu yarışı kendini ispat etmiş isimlerin bir araya gelip daha yüksek sınıfta koşular için olacak mücadelelerinden biri. Ömürçınarı kazandığı 4 yarışta kalitesini ispat etti. Ancak bu grupta gücünün sınırını bilemediğimiz birkaç tay var. Bu nedenle Ömürçınarı favorim olsa da rakipleriyle birlikte yazacağım. Kızılhisar, Turbokadir. Bay Emir ve Çırak bu atın rakipleridir.

4.Ayak: Ankara’da özellikle kum pistte her at başarılı olamıyor. Kaba gelen pist bazı atların ise çok hoşuna gidiyor gibi. Bunlardan ikisi bu koşuda öne çıkıyor. İlk şansı Giray Kasırgası isimli taya vereceğim. Doctor Pol önünde kazandığı koşudan sonrabu grupta yine kazanması normaldir. Yolcu Han uzuna dönen iki koşuda kazanmıştı rakip olacaktır.

5.Ayak: 4 yaşlı Arap atlarının hand-16 koşusuna bu kez 6 at yazıldı. Akarnejat bir-iki derken üç yarış galibi oldu. Son yarışındaysa G3’te tabela dışı kaldı. Gücü o yarışta yetmemiş gibi olan bu atın bu kez daha önce rakipler arasında favorimdir. İdealist aynı G3 koşuda 6’ıncı kaldıktan sonra burada ikinci şansı alacaktır. Büyük Doğu, Beybaran ve Koşanağa diğer şans verdiğim atlardır.

6.Ayak: Günün kapanışı 4 yaşlı Arap atlarının şartlı-3 mücadelesi olacak. Koşu favorim Kısmet Kız olacak. Demre’nin kazandığı 1700 çim koşuda 4’üncü olurken takibe aldığım bu atın genel durumu yeterli olup kazanabilir. Makber Gülü, İmkansızım ve Dalgacı diğer şans verdiğim atlardır.

5 // 2,9,1,7,12 // 1,7,8,3,4 // 1,2 // 2,1,4,5,3 // 3,4,6,2

Haberin Devamı
YORUM YAZ