MENÜ

İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı Samsun'da

Milli Takım Başantrenörü Özkan, "Hedefimiz ülkemiz de yapılacak olimpiyatlarda ilk üçe girmeyi hedefliyoruz madalyanın rengi hiç önemli değil, yeter ki kendi ülkemizde madalya alalım" dedi.

İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı Samsun'da

İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı Başantrenörü Ertan Özkan, "Hedefimiz, ülkemiz de yapılacak olimpiyatlarda ilk üçe girmeyi hedefliyoruz madalyanın rengi hiç önemli değil, yeter ki kendi ülkemizde madalya alalım." dedi. İşitme Engelliler Basketbol Milli Takımı, Samsun’da 18-30 Temmuz’da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesinde Bafra ilçesinde kampa girdi.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin olimpiyat oyunlarında madalya çıkartmak olduğunu belirterek, "Buraya badmintonda çok ileri seviyede olan ülkeler gelecek. Sporcularımın performansı oldukça iyi, güzel bir kura ile buradan derece çıkartmak istiyoruz. Daha önce dünya üçüncüsü ve Avrupa dördüncüsü olduk hedefimiz Samsun’da kendi ülkemiz de yapılacak olan olimpiyatlarda ilk üçe girmeyi hedefliyoruz madalyanın rengi hiç önemli değil, yeter ki kendi ülkemizde madalya alalım." diye konuştu.

"Türkiye’de derece yapan sporculardan ana kadromuzu oluşturduk"

Çalışmalara ocak ayında başladıklarını dile getiren Özkan şunları kaydetti:

"Ocak ayında yaptığımız Türkiye Şampiyonası’nda madalyaların yarısını işitme engelli sporcularımız kazandı. Burada dereceye giren sporcuları milli takım seçme kadrosuna aldık. Burada 12 sporcu tercihi yaptık, daha sonra da nihai kadroyu belirledik. Olimpiyat öncesi Ankara, Sinop, Mersin ve son olarak Samsun’da kamplar yaptık. Elazığ, Eskişehir, Ankara sporcularından oluşan bir ekibimiz var. Samsun’daki kampımızda 8 sporcunun yanı sora 2 de yedek oyuncumuz yer alıyor."

Haberin Devamı
YORUM YAZ