MENÜ

Erdal Gündüz: Malatyaspor'un ilk yıl Süper Lig'de kalması başarıdır

Spor Toto Süper Lig’in yeni ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor’un basın sözcüsü Erdal Gündüz, ilk yıl Süper Lig’de kalmalarının başarı olacağını söyledi.

Erdal Gündüz: Malatyaspor'un ilk yıl Süper Lig'de kalması başarıdır

Gündüz, Nurettin Soykan Tesisleri’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en iyi teknik direktörlerinden biri olan Ertuğrul Sağlam’ı kulübü kazandırdıklarını belirterek, bu konuda kendilerine yardımcı olanlara teşekkür etti.

Ertuğrul Sağlam ile Süper Lig’de başarılı olmak istediklerini aktaran Gündüz, "İnşallah hocamızla başarılı oluruz. Malatyaspor’a yakışacak, Malatyaspor’un hedefleri doğrultusunda bizi ileriye taşıyacak bir hoca lazımdı, o da Ertuğrul Sağlam’dı. Kulüp Başkanımız Adil Gevrek, teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam ile oturup istişare yaptığımızda, Malatyaspor’un ilk yıl Süper Lig’de kalması başarıdır. Bunun aksi söylenemez. Üçüncü yılın sonunda başkanımızın Avrupa kupalarına gitme hedefi var. Bununla ilgili bir hedef koyduk, hocamızda aynı görüşü belirtti. İnşallah üçüncü yıl sonunda Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz." diye konuştu.

Transfer çalışmalarına dikkati çeken Gündüz, şöyle devam etti:

"Bu süreçten sonra hocamızın listesi, ön görüsü, belirttiği futbolcular bizim için daha önemli. Getafe’de forma giyen Arjantinli oyuncu Alejandro Faurlin transfer görüşmelerinde biraz daha önde. Issiar Dia’yı anlaştık, hemen hemen imza aşamasına geldik. Birçok oyuncunun ismi geçiyor. Çaykur Rizespor’un Kamerunlu golcüsü Leonard Kweuke ile görüşmeler devam ediyor. Hocamız kimi uygun görürse alacağız."

Gündüz, iç transferde kalacak ve gidecek futbolcuların belirlendiğini, bazı futbolcuların kampa çağrılmayacağını belirterek, kalacak futbolcularla ilgili kararı teknik direktör Sağlam’ın vereceğini ifade etti.

Nijeryalı genç orta saha oyuncusu Okechukwu Azubuike’nin sözleşmesinin 2019 yılına kadar devam ettiğini hatırlatan Gündüz, "Şu anda bizim oyuncumuz. Şu süreçte Azubuike gibi bir oyuncu orta sahada az bulunur. Ön plana çıkacaksa bizimle Süper Lig’de ön plana çıksın. Belki daha hayırlı olacak." diye konuştu.

Gündüz, kulübe yeni bir tesis inşa etmek için proje hazırladığını anlatarak, mevcut Nurettin Soykan Tesisleri’nin yerine beş yıldızlı bir tesis düşündüklerini sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ