MENÜ

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

Pazar İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

İzmir at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

18 Haziran Pazar İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

SON VURGUN çıktığı gibi bitirir

1.AYAK: Öncelikle ilk kez koşacak taylar KIRKDİLİM ile LAZPACI ikilisinin çok hazır taylar olduğunu İzmir ’de sahanın kalbindeki dostlarımdan öğrendim, onu bir paylaşayım. Ortak özellikleri ise ayağına çabuk kardeşlerinin bulunması. (Kırkdilim, Çahan ’ın anne-baba tam kardeşi, Lazpacı, Çeşme Fırtınası ’nın anneden kardeşi) Koşan taylar arasında tek elle tutulur performans gösteren isim HURİYE SULTAN, ise üç yarışını da kumda koştu, bir de çimde görelim diyor, üç kısrağı ayırmıyorum.

2.AYAK: TAŞIYAN, geçtiğimiz sezonu art arda iki birincilikle noktaladıktan sonra, 9 aylık tedavi süreci gördü, koştuğu ilk yarışında beşinci olmasına rağmen kazanan atla arasında 1 saniye bile yoktu, o görüntüye göre diğer yarışında favori çıkması normaldi, ama at buram buram dinçlik yaptığını yarışın en can alıcı yerlerinde arttıramayarak belli etti, ki binicisi de 150 ’lerin oralarda enseye bastı, bu kez nefesi düzene bindirmiştir, favorimdir. 2 aylık aradan sonra koştuğu her iki yarışında da rakiplerinden diplerinde tehditkar şekilde dolaşan AŞKSELL, kilo almamasından dolayı ikinci sıraya koyduğum isimdir. Kazanıp moral bulan, mesafe tutacak görüntüsü veren yarışın favorisi BABAKAYRA, 5 ay aradan sonra koştuğu yarışındaki üçüncülüğü tatminkar olup, ardına yaptığı işini incelersek dinçlik yapmadığını anlayabileceğimiz dolayısıyla yine önlerde yer almasını beklediğim KULUTLU, formunda önemli gelişmeler gözlenen ve geçmişte kazandığı her iki yarışında uzun çimde olduğunu hatırlatmak istediğim ZEMZEMKIZI, henüz çimde maiden olsa da ‘’Kırtoprak ’’ gibi Ankara’da şuanda Kısa Vade yarışlarda boy gösteren bir atın arkasına yaptığı ikinciliği bu gruba yeterli gördüğüm DİNAMİK, zaman zaman ters yarışlar yapan BAYKETENCİ, tuttuğum diğer isimlerdir.

3.AYAK: GRUP 1 KISRAK KOªUSU ’ndaki son yarışını önemsemediğim SON VURGUN ’un hemcinslerine kilo verecek olmasına rağmen, ayrıca bu sene kazanmış olduğu yarışlar 1700 ’de olmasına rağmen, geçen sene 1200 ’de de kazandığını da dipnot olarak belirtiyor, bütünleştiği pilotuyla, ayağına çabukluğunu birleştirip, çıktığı gibi bitirmesini bekliyorum, bankomdur.

4.AYAK: ARNAVUT BEYİ, uzun çimde iki yarış koştu, sonuncusunda idman yaptı, öncekinde ‘’Hosli’’ gibi iyi bir ata geçildi, bomboş kilosuyla bu grubu da vurmaya yakındır. Rakip gördüğüm iki at var. Bunlar; bu kez en iyi anlaştığı ve daha önce 3 kez kazandığı pilotuna dönen yarış kollayan LOVE ME TENDER ile bir ileri bir geri yaptığı için karşıma almak istemediğim DYMAXION ikilisidir.

5.AYAK: ’’Sahipbey’’ gibi çok süratli bir atın anneden kardeşi olan YORAN GÜLÜ, çime ilk kez çıkacak KAÇAK KIZ ile HAZAN RÜZGARI, henüz çözemediğim CEVİZ, yarış görmenin oturaklığıyla daha iyi önlerde yer alabilecek KİBARIM, bu zamana kadar hep 900-1200 arası koşan taylarda uzayan 100 metrede bir kez daha görmek istediğim kızlardır.

6.AYAK: Rakamsal sıralamam şablondadır.

5,7,4 // 4,12,7,14,18,1,5 // 1 // 9,4,1 // 10,6,1,5,7 // 11,16,15,14,3,5,9

Haberin Devamı
YORUM YAZ