MENÜ

2017 LYS Matematik soru ve cevaplari (Soru cevap kitapçığı)

2017 LYS Matematik soru ve cevaplari (Soru cevap kitapçığı) 2017 LYS soru ve cevap kitapçığı ÖSYM tarafından öğrencilerin erişimine sunuldu. 2017 LYS Soru ve Cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

2017 LYS Matematik soru ve cevaplari (Soru cevap kitapçığı)

2017 LYS Matematik soru ve cevaplari (Soru cevap kitapçığı) 2017 LYS sınavının son oturumu Edebiyat Coğrafya testi ile sona erdi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen LYS 4 ve LYS 1 sınavının ardından bu hafta sonu LYS 5 ve LYS 2 oturumları dün gerçekleştirildi. Yüz Binlerce aday Üniversite hayalllerine kavuşabilmek istediği Üniversite ve bölümü kazanabilmek için sınavlarda ter döktü. LYS sınavlarının sona ermesi ile birlikte adaylar gözlerini ÖSYM’den yapılacak olan açıklmaya dikti. Az önce ÖSYM kendi resmi sitesi üzerinden sınav soru ve cevaplarını erişime açtı.

LYS sınavı soru ve cevaplar için tıklayın...

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin sınav takvimine göre 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih 11 Temmuz olarak belirlendi. Adaylar sınav sonuçları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da saat 10.00’da başlayan sınava, 832 bin 994 aday başvurdu. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü.

Hangi öğrenci hangi üniversiteyi kazandı! 2017 LYS tercih sonuçları

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) son oturumu olan edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3 sona erdi. Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da saat 10.00’da başlayan sınava, 832 bin 994 aday başvurdu. Tek oturumda yapılan sınav 120 dakika sürdü.

LYS-3’te, Türk dili ve edebiyatı testi ile coğrafya-1 testi yer aldı. Türk dili ve edebiyatı testindeki 56 soru için 85 dakika cevaplama süresi verilirken. Coğrafya-1 testinde ise adaylar 24 soruyu 35 dakikada yanıtlamaya çalıştılar

Her bir testin ayrı soru kitapçığında bulunacağı sınavda tek cevap kağıdı kullanılacak. Türk dili ve edebiyatı testinde 2, coğrafya-1 testinde ise 1 soru kısa cevaplı olacak. Adaylar bu soruların cevabını cevap kağıdının ilgili alanında (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazacak ve kodlayacak.

Cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacak. Doğru olarak yazılan ancak kodlanmayan, yanlış veya eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacak. Adaylar, LYS-3’te ilk testin (Türk dili ve edebiyatı testi) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (coğrafya-1 testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamayacak. LYS-3 ile bu yılın LYS maratonu sona ermiş oldu.

LYS sınav yorumları...

İki haftaya yayılan LYS maratonu bugün bitti. 10- 11 Haziran tarihlerinde matematik ve sosyal bilimler oturumuyla başlayan LYS’nin fen bilgisi, yabancı dil ve edebiyat-coğrafya sınavları ise bu hafta yapıldı. Bugün yapılan LYS-3 sınavı ardından ilk yorumlar gelmeye başladı. Edebiyat- coğrafya sorularını değerlendiren öğrenciler LYS yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve çeşitli forumDlardan yapıyor. Yorumlarda en çok 'gözlerin doğuyor gecelerime' sorusu ön planda yer alırken öğrenciler genellikle soruların kolay olduğınu ifade ediyor. İşte o yorumlardan bazıları!

Özden Ercan‏ @ozdenercan
öznellik nesnellik, nesnellik öznellik, kutadgu bilig... sekizinci sınıf çocuğuna sınav hazırlar gibi hazırlanmış, tebrikler 👏 #lys3

Yağmur Sude‏ @sentinus_y
#lys3 Coğrafya'nın bu kadar kolay olması, Edebiyat'ta bu kadar süre kalması ne kadar doğruydu acaba

Tayyib‏ @tayyib21
#lys3 edebiyatta öyle bir zaman arttı ki bıraksalar coğrafya konularını bitirip geri gelecektim.

gölge fesleğeni‏ @aysenur_denizz
O kadar yavaş çözmeme rağmen son 25 dk uyudum #lys3

RKN 🍁‏ @Ruknna
Böyle kolay bir sınav görmedim ben abi. Tm puanım mf'den fazla gelecek orası kesin #lys3

Haberin Devamı
YORUM YAZ