MENÜ

Ricardo Vaz Te: Türkiye benim ikinci evim

Akhisar Belediyespor’da Ziraat Türkiye Kupası maçları ile birlikte 40 karşılaşmada 25 gol atarak sezonun en skorer ismi olan Portekizli Ricardo Vaz Te performansını değerlendirerek hedeflerini anlattı.

Ricardo Vaz Te: Türkiye benim ikinci evim

Akhisar Belediyespor’da Ziraat Türkiye Kupası maçları ile birlikte 40 karşılaşmada 25 gol atarak sezonun en skorer ismi olan Portekizli Ricardo Vaz Te, performansını değerlendirerek hedeflerini anlattı.

Gol sayısı olarak harika bir sezon geçirdin. Belki de daha fazla süre alsan bu sayı daha da artabilirdi. Sen nasıl değerlendiriyorsun kendini ve takım performansınızı?

- Her şey den önce başarılı bir sezondu diyebilirim bizim için. Özellikle kulüpte yaşanan değişiklikleri göz önünde bulundurursak ligi iyi yerde bitirdiğimiz kesin. Takım olarak teknik direktör değişikliğine reaksiyonumuz çok pozitif yönde oldu ve sonuçlara da yansıdı. Kişisel olarak benim için de çalışmalarımın karşılığını sezonun en golcü oyuncusu olarak aldım. Sezon başı hazırlık kamp dönemini tam olarak geçirebildim ve sezon içinde de çok çalıştım. Gelecek sezonu da dört gözle bekliyorum. Türkiye ligi gerçekten performansımı geliştirerek üzerine koyabileceğim bir lig benim için.

Okan Buruk geldikten sonraki değişimi nasıl değerlendiriyorsun?

- Siz de takdir edersiniz ki bir takım için çok zordur teknik direktör değişiklikleri. Takımın tepkisi ve adaptasyonu muhteşem oldu. Takım içinde harika bir liderimiz vardı; Custodio… Takımı her zaman birlik beraberlik ve hedeflerimize odaklı tutma konusunda tecrübesiyle büyük katkı sağladı. Ayrıca başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz de bizlerin her zaman yanındaydı. Birlik içinde bizi çok iyi motive ettiler.

Genel olarak Süper Ligi nasıl yorumlarsın?

- Bence çok iyi. Sürekli gelişim halinde. Avrupa’da dahaklı olarak takdir topladığına inanıyorum.

Bu sezon seni en çok zorlayan savunmacı kimdi?

- Zor bir soru. Çünkü gerçekten çok kaliteli stoperler var karşılıklı oynadığımız. Birini seçmem gerekirse Beşiktaş’tan Marcelo derim.

Peki performansını en beğendiğin oyuncular kim?

- İlk aklıma gelenler Bruma ve Atiba. Bruma’nın gelişimini dikkatle izliyorum. Çok çalıştı ve yeteneğini herkese kabul ettirdi. Atiba ise tam bir savaşçı ve çok yönlü bir oyuncu. Makalele’ye benzetiyorum tarzını.

Yıllarca Premier Lig deneyimi yaşadın. Türkiye’de olmaktan mutlu musun?

- Geldiğim ilk dönemde biraz alışma süresine ihtiyaç duydum. Şu an çok mutluyum. Eşim ve kızım da burada olmaktan dolayı çok mutlu.

Sözleşmen sona erdi ve şu anda pek çok teklif olduğunu biliyoruz. Gelecekle ilgili ne düşünüyorsun?

- Bu konuyla çok güvendiğim menajerim ilgileniyor. Benim ve ailem için en doğru kararı vereceğimize eminim. Benim odaklandığım nokta geride kalan sezonki performansımı daha ileriye taşımak. Tek düşüncem bu…

Sezon içinde zaman zaman sol ya da sağ kanatta da oynadın. Merkez forvet olarak da izliyoruz seni. Senin kendini daha iyi hissettiğin pozisyon hangisi?

- Evet bu üç mevkide de severek görev alıyorum. Seçmem gerekirse forvet oynadığımda kendimi asıl olmam gereken yerde hissediyorum. Yine de sayılar ve sonuçlar yalan söylemez. Kanatlardan da gol atıp katkı koyuyorum ve bu beni çok mutlu ediyor.

Son olarak, pek çok takım taraftarının sevdiği bir isimsin Türk futbolseverlere mesajın var mı?

- Sezon boyunca taraftarların bu güzel sevgisini hissettim. Bana ve aileme bunu çok içten yaşattılar. Türk insanının yakınlığı, ev sahipliği ve desteği inanılmaz. Türkiye artık bizim ikinci evimiz. Bütün bu destek ve sevgilerinden dolayı onlara tüm kalbimle çok teşekkür etmek isterim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ