MENÜ

Kardemir Karabükspor'un yıldızları yuvadan uçabilir

Zoran Barisic'in ayrılmasının ardından Karabükspor'a imza atan Erkan Sözeri'den iddialı açıklamalar...

Kardemir Karabükspor'un yıldızları yuvadan uçabilir

Zoran Barisic'in ayrılmasının ardından Karabükspor'a imza atan Erkan Sözeri'den iddialı açıklamalar... Takımın oynayacağı futbol anlayışından transfer politikasına kadar birçok konuya değinen tecrübeli teknik adam, Lig Radyo'da Ömer Necati Albayrak'ın sunduğu Mixed Zone programına konuştu. İşte Sözeri'nin sözleri:

'Yıldızlar çıkardık'

"Bakıldığı zaman Adana Demirspor ve Balıkesir dışında çalıştığım takımların hepsinde başarılı olduk. Ordu'da 71 puan toplayıp lige çıkamayan takım olarak tarihe geçtik. Giresun'da mucizevi bir şekilde Play-Off'u kaçırdık. En son Ümraniye'de ateşten gömlek giydik, 7 maçta 3 puan vardı. Biz futbolun mutfağından geldik, bu işi başarırız dedik. 48 puanla bitirdik ligi. Özellikle İbrahim Akdağ ve Emircan Altıntaş gibi Süper Lig'de göreceğimiz oyunculara şans verdik. 4 sezon TFF 1. Lig'de çalıştıktan sonra bu görev geldi, bunu da başarılı şekilde yapacağız."

'Aynı Orduspor gibi'

"32 yaşında Fenerbahçe'ye gittim, Trabzon'da Gençler'de Antep'te oynadım. Futbolun içinden, mutfağından geliyoruz yani. Şu an aynı Orduspor'da gördüğüm fotoğrafı görüyorum, büyük görüyorlar. O zaman da 2. Lig'den Fethiye'den gelmiştim 1. Lig'e... O gözle bakıyorlardı. Ligler arası elbette fark var. Ancak futbolun dili aynı. Ben idealist bir teknik adamım. Karabükspor'da da ideallerimi gerçekleştirmek istiyorum. Güzel bir sezon geçireceğimizden eminim. Ben oyunun iki yönünü de isteyen bir insanım oyuncumdan. Bütün takım halinde oynamayı severim. Bendeki reçeteler bugüne kadar iyi sonuç verdi hep. Topun arkasına geçen, bizdeyken stoperle bile ofansa destek veren bir anlayış içinde olacağız. Bunun için de alanları daraltmak belirleyici, blokların arasını kısa tutmamız lazım. Bunları videolarla ve pratiklerle oyuncularımıza empoze edeceğiz."

'Emircan, Cengiz gibi olur'

"Emircan sakatlanmasaydı ülkede ikinci bir Cengiz Ünder fırtınası olabilirdi. Sakatlıktan döndü, 1 sene takımında kalıp üzerine koyup tramsfer yapmalı. Sakatlıktan yeni çıktığı için yeniden çıkış yakalamalı, bu yüzden takımın İbrahim Akdağ'ı da isteyenler var duyduğum kadarıyla, 2. Lig'den beri oynuyor."

'Latovlevici ve Seleznov ayrılabilir'

"Bizim kadromuz iyi. Latovlevici ve Seleznov hakkında transfer söylentileri var. Şu anda takımdalar ama gelişmeler olabilir. Eğer kalırlarsa yalnızca bir kenar oyuncusu ve 10 numara pozisyonunda transfer düşünüyoruz. Bunlar da yabancı olacak. Onun haricinde yeterli kadromuz var."

'Taraftar geri dönmeli'

"Karabükspor taraftarı sayısal anlamda yükselmeli. Bu bizim performansımızla da ilişkili. Bunu çok çalışarak gerçekleştireceğiz. Karabükspor kurumsal kimliğiyle her hocanın isteyeceği takımlardan biri."

Haberin Devamı
YORUM YAZ