MENÜ

Erkeklerle top oynarken keşfedildi, "gol kraliçesi" oldu

Siirt’te okul bahçesinde erkek öğrencilerle top oynarken antrenörün fark etmesi sonucu Siirt Hasbeyspor’a davet edilen lise öğrencisi Zahide Toprak, ailesinin karşı çıkmasına rağmen forma giydiği takımda başarısıyla dikkati çekiyor.

Erkeklerle top oynarken keşfedildi, "gol kraliçesi" oldu

Okul bahçesinde erkek öğrencilerle futbol oynarken kendisini fark eden antrenörün Siirt Hasbeyspor’a davet ettiği lise öğrencisi Zahide Toprak, Kadınlar 3. Futbol Ligi’nde "gol kraliçesi" olmayı başardı.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan Zahide Toprak, 3 yıl önce okul bahçesinde erkeklerle top oynarken okulu ziyaret eden Siirt Hasbeyspor Antrenörü Zeki Eren’in dikkatini çekti.

Zahide, davet edildiği Siirt’in ilk ve tek kadın futbol takımında ailesinin tepkisine rağmen forma giydi. Kadınlar 3. Futbol Ligi 8. Grup’ta bu sezon çıktığı 24 maçın 20’sinde gol atarak 54 golle "gol kraliçesi" olan Zahide, milli formayı giymek istiyor.

Zahide, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşta merak sardığı futbolda kendini geliştirerek kızların da futbol oynayabileceğini kanıtladığını söyledi.

Bahçede oynarken antrenör Eren’in dikkatini çektiğini ve takıma davet edildiğini belirten Zahide, "Futbola başladığımda ailem, ’Kızlar futbol oynayamaz’ diyerek karşı çıktı ancak futbolu çok sevdiğim için onları dinlemedim ve oynamaya devam ettim. Kendimi geliştirdikçe ailem bu durumu kabullendi ve şu anda hiçbir sıkıntı çıkarmıyorlar. Beni destekliyorlar ve devam etmemi istiyorlar." diye konuştu.

Bu sezon çıktığı 24 maçın 20’sinde gol atmayı başardığını aktaran Zahide, şunları söyledi:

"Şu anda grupta gol kraliçesiyim. Çok güzel, sevindirici ve tarif edilemez bir duygu. Hedefim kendimi geliştirmek ve milli takımda forma giymek. Milli takıma seçilmek için daha iyi olmaya çalışacağım."

Barcelona’da forma giyen Arda Turan’ı örnek aldığını ifade eden Zahide, onun gibi önce milli formayı giymek ve ardından da adını dünyaya duyurmak istediğini anlattı.

Futbolu erkeklerin arasında öğrendiğini aktaran Zahide, şöyle devam etti:

"Mahallede hep erkeklerle oynardım. ’Kızlar futbol oynayamaz’ derlerdi. Sonra televizyonda kızların da futbol oynadığını görünce dikkatimi çekti. Ben de kendimi geliştirdim. Kızların da futbol oynayabileceğini kanıtladık. Bunun için de gururluyuz."

Antrenör Eren: "Zahide, 3-4 futbolcuyla markaja alınan bir futbolcu"

Siirt Hasbeyspor Antrenörü Zeki Eren, bir futbolcunun veli görüşmesi için gittikleri okulda, bahçede erkeklerle top oynayan Zahide Toprak’ın dikkatlerini çektiğini belirtti.

Top sektirmesinden Zahide’nin iyi bir futbolcu olabileceğini düşündüğünü dile getiren Eren, şunları söyledi:

"3 yıl önce onu takıma aldım. Şu anda gol kraliçesi oldu. İleride inşallah onu milli takımda da göreceğiz. Milli takım hocaları da zaten onu takibe almışlar. Zahide bu sezon 54 gole imza attı. 2 yıl içerisinde oynadığı 44 maçta 76 golü bulunuyor. Zahide kızımız, rakip takımların 3-4 futbolcuyla maçlarda markaj aldığı bir futbolcudur. Bu markajlara rağmen çıktığı her maçta 2-3 tane gol atıyor."

Siirt Hasbeyspor yöneticisi Nergiz Laçin de takıma büyük katkıları olan Zahide’nin ileride çok iyi yerlere geleceğine inandığını kaydetti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ