MENÜ

Avrupa şampiyonu Dennis Ceylan hedef büyüttü

Gelecek ay Büyük Britanyalı Abdul-Bari Awad ile karşılaşacak Türk asıllı Danimarkalı boksör Dennis Ceylan, sıkletinde dünya şampiyonu olmak istiyor.

Avrupa şampiyonu Dennis Ceylan hedef büyüttü

Türk baba ve Danimarkalı anneden dünyaya gelen tüy siklet kategorisinde Avrupa Boks Birliği (EBU) şampiyonu Dennis Ceylan, dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor. Bağlı bulunduğu menajerlik şirketi tarafından yayımlanan basın bildirisine göre, dünya şampiyonluğuna ulaşmayı amaçlayan 28 yaşındaki boksör, Katar doğumlu Büyük Britanyalı Abdul-Bari Awad ile İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda 15 Temmuz’da ringe çıkacak. Ceylan’ın karşılaşmayı kazanması halinde dünya şampiyonluğu yolunda önü açılacak.

Karşılaşmayı değerlendiren Dennis Ceylan, "Avrupa Şampiyonu olduğum için mutlu ve gururluyum. Şimdiki hedefim ise dünya şampiyonluğu. Dünya şampiyonu unvanına yaklaşmak için maçı kazanarak bu şansı değerlendirmem gerekiyor." ifadelerini kullandı. Ceylan profesyonel kariyerinde çıktığı 20 boks müsabakasının 8’ini nakavtla olmak üzere 18’ini kazanırken, 2’sinde ise berabere kaldı. 1990 doğumlu Abdul-Bari Awad ise 13’ü nakavtla olmak üzere 22 maçtan galip ayrılırken, henüz mağlubiyet yaşamadı. Danimarka’nın Frederikshavn kentinde geçen yıl ekim ayında düzenlenen EBU şampiyonluğu unvan maçında İngiliz Ryan Walsh ile karşılaşan Dennis Ceylan, mücadeleyi hakem kararıyla kazanmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ