MENÜ

Eren Derdiyok: Tudor'a soracağım! Neden o oynadı?

Galatasaray'ın santrforu Eren Derdiyok, sezonu değerlendirdi. Tecrübeli futbolcu, Podolski'nin gitmesinin kesinleşmesinden sonra Tudor'un kendisini neden oynatmadığını hocasına soracağını belirtti.

Eren Derdiyok: Tudor'a soracağım! Neden o oynadı?

Galatasaray'daki ilk sezonunu geride bırakan Eren Derdiyok, kendi performansından takımın durumuna, sezon içinde yaşanılan zor günlerden gelecek sezonun planlarına kadar her şeyi anlattı... Zaman zaman moralinin bozulduğu ve sinirlendiğini itiraf eden Eren, Galatasaray’dan ayrılmayı hiç düşünmediğini de söyledi. İşte 28 yaşındaki oyuncunun sözleri:

Podolski çok önemli bir oyuncu. Ama onun gideceği kesinleştikten sonra, benim değil de onun oynaması sürekli beni düşündürdü. Ama bu durumları parmakla başkalarına göstermeyi tercih etmem ben. Kendime bakarım böyle durumlarda. Acaba nedeni ne olabilir diye. Herhalde hocanın düşüncesi ondan daha çok verim alabilirim diye oldu.

Biten transferler 2017-2018

Bu durum beni daha çok hırslandırdı. İdmanlarda çok çalıştım, kendimi yukarı taşımaya çabaladım. Ama hocanın düşüncesi ondan daha çok verim almak yönündeydi herhalde. Ama hiç bu konuyu hoca ile görüşmedim. Çünkü takım her şeyden önce gelir.

‘HEDEFLER VARDI’

Daha sezon devam ettiği için bu konuyu açmayı G.Saray’ı düşünerek doğru bulmadım. Daha hedeflerimiz vardı önümüzde. Ama hep bu soru aklımdaydı. Ama artık sezon bittiği için bu soruyu hocama da soracağım. Ama onun gözünden düşününce belki de omzumdaki sakatlıktan dolayı beni düşünmedi. Belki riske atmayayım, çok ihtiyacım olursa Eren’i oyuna sokarım diye düşündü.

Yıldırım Demirören açıkladı! İşte Video Hakem Uygulaması'na geçilecek tarih...

Ben daha G.Saray’da görevimi yerine getirdiğimi düşünmüyorum. Bu yüzden de aklımda hiçbir zaman transfer olmadı. Hep hayalini kurduğum yerdeyim. Bunun da karşılığını vermek istiyorum. Amacım G.Saray’ın hak ettiği yere gelmesi ve bu yolda elimden gelen bütün katkıyı vermek. İlk amacım takımda kalmak. Önümüzdeki sezon çok daha fazla katkı yapabileceğime eminim. Kulüp yetkililerinin de düşüncesi bu yönde.”

‘Takım olarak düştük!’

Galatasaray'a ilk geldiğimde çok güzel bir heyecan vardı içimde. Hayallerimdeki takıma geldim. Doğal olarak hedeflerim de yüksekti. Çok iyi de başladım. Takım olarak da iyi start verdik. İlk 5-6 maçta 5-6 golüm vardı. Sonra düşüş oldu. Maalesef sakalık da yaşadım bu düşüşün içinde. Bunlar futbolda var.

İşte Galatasaray'da gidecek o isimler... Son dakika transfer haberleri

Sadece benim gidişatımda düşüş olmadı. Takım olarak düşüş yaşadık. Bu durumdan çıkmayı hem oyuncu hem de kulüp ister. En iyi şekilde toparlamayı. Bir şekilde biraz toparladık da. Ancak kendi performansımın yüzde yüzünü bulamadım. Bu gerçek.”

‘Aile ortamı bozuldu düşüşe geçtik’

Eren: “İlk başta aile ortamı yakaladık ama çabuk bozuldu maalesef.”

“Böylesi büyük takımlarda, camialarda olduğunuz zaman başarının anahtarı aile ortamı oluyor. İlk başlarda bunu çok iyi yakaladık. Sonra küçük bir düşüşe geçti bu durum. Çabuk bozuldu maalesef. Eminim ki yeni sezon bunu çok çok daha iyi yapacağız. Sıfırdan başlayıp her şeyi kurup, daha iyi bir şekilde başladıktan sonra şampiyon olacağımıza inanıyorum.

Bize yakışmayan bir sezon oldu. Telafisi için çok çalışacağız. Bakıldığında 6-7 tane büyük maçı alamadık. Bunlardan 4-5’ini alsaydık, ikinciliğe hatta şampiyonluğa oynardık. Bunları düzelmemiz gerektiğinin de farkındayız.”

Galatasaray yönetimi düğmeye bastı! Francesco Acerbi harekatı..

Pat diye her şey değişmez’

“RIEKERINK dönemindeki sistem, hoca değişikliğinden sonra değişti. Tudor’un oyun felsefesi farklı. Sadece bizim için değil Tudor için de zor. Oturmuş anlayışı değiştirmek kolay değil. Sezon başında takımı çalıştırmaya başlamakla sonradan takım almak farklı.

Sezon başı aldığında istediğin gibi takımı kurmak, şekillendirmek için zamanın oluyor. Ama sonradan almak hiçbir hoca için kolay değil. Bu yüzden hocamızı da koruma altına almak istiyorum. Sonradan hocaların takım aldığında her şeyin yolunda gitmesi, pat diye her şeyin iyi yönde değişmesi çok nadir olur. Mucize gibi bir şeydir bu.”

‘Takımın güçlenmesi lazım’

“Transferde kim gelirse gelsin, o oynamış, ben oynamışım bunlar dert değil. Önemli olan kim gelirse gelsin takıma katkı sağlasın. Sağlıklı bir rekabet olsun, ben her şeyimi vereceğim oynamak için. Yüzde yüzümü verdiğimde de oynayacağımı düşünüyorum. Ben transfer haberlerinden kendimi baskı altında hissetmiyorum.

Galatasaray için gemileri yaktı! Bafetimbi Gomis...

Açık söylüyorum kim iyi hizmet edecekse o gelsin, o oynasın. Takımın güçlenmesi gerekiyor. İnşallah ihtiyacımız olan, iyi isimler gelir. Bazı arkadaşlarımız da ayrılacak. Böyle bakınca zaten yeni transferlere ihtiyacımız var.”

‘7-8 orta gelse 2-3 gol atarım’

“Düşünün bir forvet vardır, çok hızlıdır. Aralara kaçırıp onu topla buluşturmanız gereklidir ama onu kaçıramıyorsunuzdur. O zaman o sürekli bekleyip 90 dakika bir kere topla buluşamazsa eleştirilir. O zaman dersin; takım bu şekilde oynuyor ben de kendimi bu yönde geliştirim. Ben de bu yolu izledim. Ben de sürekli böyle düşünüyorum. Tabii maçlarda 7-8 tane isabetli orta gelirse 2-3 tane gol olur diye düşünüyorum.”

‘Performansım ortalamaydı’

“Genel olarak baktığımızda takım olmaması gereken bir yerde. Bu seneyi şampiyon olarak unutturmalıyız traftarımıza . Sezona iyi başladım, çok kötü bir sezon mu geçirdim; hayır. Ama çok iyi bir sezon da geçirmedim. Bütün seneyi değerlendirdiğimde ortalama bir performansım oldu. Bundan çok daha iyisini yapabileceğimi biliyorum.”

Saz eşliğinde ‘Ben Yoruldum Hayat’ şarkısını söylediği videoyu paylaşarak gündeme oturan Eren Derdiyok, bu kez de sazı Vatan için eline aldı.

Kaynak: Şampiy10
[Content:{1286630}]

Haberin Devamı
YORUM YAZ