MENÜ

Vincent Aboubakar: Çalımlarım doğaçlama oluyor

Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Vincent Aboubakar, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Vincent Aboubakar: Çalımlarım doğaçlama oluyor

Sezon başında Porto’dan kiralık olarak kadroya katılan Vincent Aboubakar, gol yollarında takıma büyük katkı vermişti. Özellikle son haftalarda performansı daha da yükselen ve kırılma anlarında Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşıyan gollere imzasını atan Aboubakar, Beinsport’a konuştu.

Kamerun’la Afrika Uluslar Kupası’nda şampiyonluk yaşadıktan sonra Kara Kartal’la lig kupası sevinci de yaşayan 25 yaşındaki oyuncu şunları söyledi: “Geleceğimle ilgili elbette haberler çıkıyor. Ancak ben sadece bugünün tadını çıkarmaya çalışıyorum. Bence kalmam için koşullar yeterince iyi. Şampiyon olduk ve Devler Ligi’nde bir kez daha oynayacağız. Burada karar kulüplere ait. Porto ile görüşmedim ama menacerlerim Beşiktaş’la görüştü. Şu an için beklememiz gerekiyor.”

‘Bu zafer bambaşkaydı’

“Bana göre şampiyonluğu getiren en önemli maç, Bursaspor deplasmanıydı. Ancak kupayı kazanınca, olumsuz her şey kenara bırakılıyor. Afrika Uluslar Kupası’nda da şampiyonluk yaşadım ama Gaziantep’te zaferimizi ilan ettiğimiz an yaşadıklarım bambaşkaydı. Maç öncesi stresliydim. Ama Babel golü attıktan sonra, ‘Şampiyonluk geliyor’ dedim. Bu oyuncu kadrosuyla daha iyi işler yapabileceğimize inanıyorum. Taraftarlarımız önünde gol atmak çok güzel. Gol sevinçlerim için ise çalışmıyorum. O an doğaçlama aklıma geliyor ve yapıyorum.”

‘Şenol hocamız adil davranıyor’

“Kazanılan şampiyonlukta teknik direktörümüz Şenol Güneş’in de katkısı büyük. Şenol hocanın takdir edilebilecek en önemli özelliği, adil olması. Oyuncuların potansiyellerini yukarı çekebilmek için sürekli çaba gösteren ve çalışan bir antrenör. Oyunculardan sürekli talep eden bir antrenör. Genç oyuncular için bu durumun çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

‘Takımı tanıyınca işler kolaylaştı’

“Hücum oyuncuları için en önemli şey, doğru pozisyonda birbirlerinden pas istemeleridir. Quaresma’yı Porto’dan tanıyordum. Diğer arkadaşlarımı da zamanla tanıyınca, hücum anlamında benim için işler yoluna girdi. Ben yaratıcı olmayı seviyorum. Aslında maç içinde yaptığım çalımlar, daha önceden çalışılmış değil. Rakibin pozisyonuna göre hareketler. Doğaçlama çıkıyor bunlar.”

‘Desteklemeye devam etsinler’

“Harika bir taraftar topluluğuna sahibiz. Bu şampiyonlukta en az bizler kadar onların da katkısı var. Bize geride bıraktığımız sezon boyunca inanılmaz bir destek verdiler. Onlarla birlikte büyüyecek bir kulübüz. Bize olan desteklerine devam etsinler. Ayrıca sezon içinde bazı gereksiz kırmızı kartlar gördüm. Bir kez daha taraftarımızdan özür diliyorum. Bu, bir daha tekrarlanmayacak.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ