MENÜ

Bisikletle tam kadro sokak turu

Yaptığı hizmetlerin yanı sıra vatandaşa yakınlığıyla da dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bisikletle yanına daire müdürlerini de alarak mahallelere ziyaretlerde bulunuyor. Amaç hem vatandaşla birebir görüşerek sorunları yerinde tespit etmek hem de bisiklet kullanımını teşvik etmek.

Bisikletle tam kadro sokak turu

Gerek hizmet alanında gerekse kültür ve sanatsal etkinlikler anlamında Türkiye’nin gündemine oturan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çok ilginç bir uygulamaya dağa imza attı. Yanına daire müdürlerini de alarak mahalle aralarını bisikletiyle gezen Başkan Tarhan, vatandaşlarla yüz yüze görüşerek dilek ve şikayetlerini dinledi. Mezitli sahil şeridine yapmış olduğu 15 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolunu da bisikletiyle gezen Başkan Tarhan, birim müdürleriyle birlikte incelemede bulundu.

SORUNLARA GÖREREK ANINDA ÇÖZÜM ÜRETİLİYOR

Yolarında durumundan işyeri tabelalarına kadar pek çok konunun gündeme geldiği ziyarette, vatandaşlar Başkan Tarhan’a sıkıntılarını anlatma şansı yakaladılar. Başkan Tarhan, tespit ettiği sorunları hakkında daire müdürlerine direktifler vererek çözülmesini sağladı. Yapılan uygulamadan son derece memnun olan vatandaşlar, Başkan Tarhan’ın en ulaşılabilen Belediye Başkanı olduğunu dile getirdiler. Başkan Tarhan’ın açık yüreklilikle yapabileceği yada yapılamayacağı konular hakkında bilgi verdiğini ifade eden vatandaşlar, “Sorunun çözümü için direk talimat veriyor. Yapılamıyorsa da neden yapılamayacağını bize yerinde anlatıyor biz de bilgileniyoruz. Mezitli’de yaşayanlar olarak sürekli ulaşabildiğimiz bir başkanımız olduğu için çok şanslıyız” dediler.

Bisikletle tam kadro sokak turu


BELEDİYE BİRİMLERİ BİSİKLETLE MAHALLELERE TAŞINIYOR

Mahalle aralarına girilerek, vatandaşla birebir görüşerek sorunları yerinde tespit etmek amacıyla başlatılan etkinliğin başka bir amacı da kentte bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Başkan Tarhan ise, vatandaşın belediyeye ulaşabilmesi için tüm yöntemleri denediklerini söyledi. Başkan Tarhan, “İlk göreve geldiğimiz haftadan başlayarak belediye binasında başlattığımız halk günlerini mahallelere taşıyarak bir şekilde bize ulaşamayan vatandaşların ayağına gitme prensibini belirledik. Kırsal bölgelere kadar gittiğimiz halk günlerinde belli sabit bir noktada vatandaşın sorununu dinlemek yerine uygulamayı bir ileri noktaya taşıyarak, bisikletlerle mahalle aralarına giriyoruz. Deyim yerindeyse çat kapı vatandaşlarla görüşüyoruz” diye konuştu.

Bisikletle tam kadro sokak turu

Haberin Devamı
YORUM YAZ