MENÜ

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Ankara at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

30 Mayıs Salı Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

ARDALI ideal mesafe uygun rakipler arasında kazanmaya adaydır

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: Günün altılı ganyanda ilk ayak koşusu hand-14 dişi yarışı olup sürprize açık gözüküyor. Çoğu vasat koşular sonrası bu gruba gelmiş atlar olduklarından kimin sürpriz bir çıkış yapacağını kestirmek aslında güç gözüküyor. Ocean Eye isimli kısrak 27 Nisan’da kum pistte 2000 metrede ikinci olduktan sonra Adana’ya gitti ve çim koştu. Pek bir başarısı olmayan çim pistte 11. olan bu atın son iki işi de iyi gözükmekte olup favorimdir. Kocaeli’nden gelen Sleven, Wind Of Heaven, Pink Diamond, Lea, ve Jamaica Girl diğer şans verdiğim atlardır.

2.Ayak: 4 ve daha yukarı yaşlı atların hand-16 yarışında ilk şansı Win Every Day’e vereceğim. Önde tempo koşuları yapan ve başarılı sonuçlar alan bu atın son olarak sentetik pistteki tabela dışı koşusu kötü olmayıp istediği pisti bulduğu takdirde başarılı olacak durumu var. Ankara’da bir önce katıldığı hand-16 yarışta White Crest kazanmış son metrelerde gelen Family Joy ikinciliğe girerken Win Every Day üçüncü kalmıştı. Bu kez daha iyi koşacak olan istediği tempoyu kurduğu takdirde kazanmaya yakın olur. White Crest, Family Joy öncelikli rakipleridir. Matiz, Cochabamba ve Dıblanzade sürpriz atlarımdır.

3.Ayak: Katıldığı son koşusunda 1400 metrede Kırım Beyi ardında ikinci olan Erkmen geçen yılki formuna ulaşmış gözüktü. Her koşusunda ilerleyen formu ile bu grupta favorimdir. Son yarışını kazanan atlardan Atmacabeyi ve Kırım Beyi öncelikli rakipler olsa da Akarçay mutlaka yazılmalıdır.

4.Ayak: Günün bankosu olarak bu yarışta Ardalı’yı önereceğim. Adana pistindeki yarışları bir hayli beğenilen bu tay son olarak KV8 yarışta Diageo kazanırken yarım boy yarım boy farklarla üçüncü kalmıştı. Çim pistteki bu başarısından önce kumda 2100 metrede Rojhatağa ve sonrasında 2000 metrede Giray Kasırgası ardında ikincilikler yapan Ardalı mesafenin istediği gibi olmasıyla kazanmasını beklediğim taydır.

5.Ayak: hand-17 bir koşu olması nedeniyle üst sınırda olan Fordta Tek ve Borbore aprantiler ile kilo indirimine giden isimler. Buğracan ve On Numara son dönemde kazandıkları yarışlar ile dikkat çeken isimler. Mesafenin kısalması 1 nolu Fordta Tek’in lehine gözüküyor. Bozdağ efesi ve Beşir Yıldız’ın form durumlarını beğeniyorum. Sıralamam; Fordta Tek, Beşiryıldız, Zülümkar, Buğracan, On Numara şeklinde olup sürpriz atım Borbore’dir.

6.Ayak: İkili tayların yer alacağı bu koşuda orijinlere göre bir sıralama yapacağım. Kuvvetli taylar veren Lady Willpower’ın tayı olan Diana ilk şanslı atımdır. Adonise, Salamis, Adonisim, Regina, Alaz gibi en kötüsü 145 bin kazanç yapmış atların yer aldığı kardeşleri olan Diana babası Lion Heart’ın erken gelişen tay özelliğini almış olması halinde birkaç koşuya adından söz edilen bir tay haline gelecektir. Ekürisi olan Karya ise Triton, Alpha Jet gibi kardeşlere sahip olması yanında Torok gibi çimci taylar veen bir aygırın yavrusu olması hasebiyle ekürisi kadar şanslı gözüken bir taydır. Ekürilerin rakibi ise açık yarış atı Gazibora Khan, ilk koşusunda uzak kazanan geleceğin açık yarış atı olmaya aday Time To Say Goodbye, Lily Of the Valley, Lee Valley, Gifted Sister gibi kardeşlere sahip olan White Lily isimli kısrağın ilk yavrusu olan Miss Planet olacaktır.

5,7,3,2,1 // 2,4,7,9,10,1 // 7,1,2,3 // 1 // 1,6,8,9,4,2 // 3,8

Haberin Devamı
YORUM YAZ