MENÜ

Çağla Büyükakçay'dan zorlu açılış

İlk kez 1891 yılında düzenlenen sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık’ın (Roland Garros) ana tablo maçları bugün Fransa’nın başkenti Paris’te başlayacak.

Çağla Büyükakçay'dan zorlu açılış

İlk kez 1891 yılında düzenlenen sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık’ın (Roland Garros) ana tablo maçları bugün Fransa’nın başkenti Paris’te başlayacak. Toprak kortta oynanan tek grand slam olan ve toplam 36 milyon Euro para ödülünün dağıtılacağı Fransa Açık’ta mücadele eden tek Türk tenisçi Çağla Büyükakçay olacak.

Kariyerinin 5. grand slam turnuvasına çıkacak olan 27 yaşındaki Büyükakçay’ın ilk turda zorlu bir rakiple karşı karşıya gelecek.

Korttaki 3. maç Çağla’nın

Dünya 156 numarası Çağla, ilk turda 22 numaralı seribaşı ve bu yılın Avustralya Açık yarı finalisti Hırvat Mirjana Lucic-Baroni’yle mücadele edecek. Çağla’nın Hırvat rakibiyle oynayacağı karşılaşma bugün 3. kortta oynanacak ve bu korttaki müsabakalar TSİ 12.00’de başlayacak. Milli tenisçimiz kort 3. maçta çıkacak. Grand slam turnuvalarında 2. turdan ötesini göremeyen Çağla, oynadığı 6 karşılaşmanın 2’sini kazandı.

Çağla, 2016’da atladığı üç eleme turunun ardından ana tablo birinci turunda Belaruslu Aliaksandra Sasnovich’i yenmiş, ikinci turda Rus Anastasia Pavlyuchenkova’ya mağlup olmuştu. Bu arada Fransa Açık maçları, EuroSport ve EuroSport 2’den yayınlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ