MENÜ

Küstah Yunan, Obradovic'e savaş açtı!

Panathinaikos'un dengesiz başkanı Dimitrios Giannakopoulos, Euroleague'de yaşadığı hezime sonrası kontrolden çıktı! Yunan başkan, sahibi olduğu internet sitesinde Zeljko Obradovic'in gizlice çekilmiş ses kaydını yayınlattı.

Küstah Yunan, Obradovic'e savaş açtı!

THY Euroleague’de play-off turunda eski teknik adamı Zeljko Obradovic‘li Fenerbahçe’ye 3-0’lık seriyle süpürülmek Panathinaikos’un sıradışı başkanı Dimitrios Giannakopoulos‘u dengesi bozdu.

Giannakopoulos’un sahibi olduğu “newsbomb.gr” sitesi, 2012 yılında Panathinaikos Takım Menajeri Manos Papadopoulos, coach Zeljko Obradovic ve yardımcısı Dimitris Itoudis‘in yer aldığı bir toplantının ses kayıtlarını yayınladı.

Daha önce diğer bir Yunan sitesi olan SDNA, Obradovic ile yaklaşık 90 dakika boyunca okuyucularının sohbet etmesine ve kendisine yöneltilen sorularını yanıtlamasına aracı olmuştu. Obradovic bu sohbet sırasında “2012’de yaşanan her şeyi daha önce açıklamıştım. Şimdi 5 yıl geriye dönüp, daha çok şey söylemek için hiçbir sebep yok. Panathinaikos’ta 13 yıllık kariyerim boyunca başardığım her şeyden gurur duyuyorum” demişti.

İşte Datome'un yeni stili

Giannakopoulos Obradovic’e savaş açtı

Ancak Obradovic’in 2012 yılında bütçe nedeniyle Panathaniakos’u bıraktığını söyleyen Dimitrios Giannakopoulos, Sırp teknik adamı yalanlamak adına gizli kalması etik açıdan doğru olan toplantı notlarını kamuoyuyla paylaştı.

newsbomb.gr sitesinde yer alan haberde Obradovic’in bütçeyi 13 milyon euro’dan 15 milyona çıkarılmasını talep ettiğini, daha az bir rakamın ise Panathinaikos taraftarını memnun edecek bir takım kurmanın imkansız olduğunu ve önemli oyuncuların takımdan ayrılacağını ifade etti. Konuşmada oyuncuların kaldıkları evlerin ve otellerin kira ücretlerinin yüksekliğinden yakınan Giannakopoulos, bu konuda tasarruf yapmaları için Takım Menajeri Manos Papadopoulos’a talimat veriyor.

Panathinaikos’un yıldız oyuncusu Calathes’e ödenen ücreti Avrupa’da verecek bir takımn olmadığını vurgulayan Başkan Giannakopoulos, Obradovic’e yeşil-beyazlılarda kalması için Panathinaikos takım hisselerinin yüzde 25’ini teklif ederken, deneyimli Sırp teknik adam bu öneriyi reddediyor.

Avrupa’da NBA’in rekabeti nedeniyle kaliteli oyuncu bulmanın zorluğuna dikkat çeken Obradovic, kıtadaki oyuncuların sözleşmelerinde yazan tutarların fazla olduğunu, ancak Panathinaikos’da bir süredir düşüş olduğunu belirttip, 2010’da bu nedenle Spanoulis ve Jasikevicius’un takımdan ayrıldığını vurguladı.

Giannakopoulos’un bu kayıtları kendi sahibi olduğu spor sitesine sızdırmasındaki amacın, THY Euroleague’de yaşadığı hayal kırıklığının yarattığı gündemi değiştirmek adına Obradovic’in mali nedenlereden dolayı ayrılmadığı yolundaki görüşlerini yalanlamak hedefi olduğu ileri sürüldü.

(Basketbol.com.tr)


İşte Obradovic'in gizlice çekilmiş ses kaydı!

Haberin Devamı
YORUM YAZ