MENÜ

Kübra Çalışkan: Şampiyonlukları kazanmak hiç kolay olmadı

CEV Şampiyonlar Ligi ve FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı zirvede tamamlayan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nın başarılı orta oyuncusu Kübra Çalışkan, zorlu bir sezonu geride bıraktıklarını söyledi.

Kübra Çalışkan: Şampiyonlukları kazanmak hiç kolay olmadı

Kübra Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 aylık yoğun bir süreci geride bıraktıklarını dile getirerek, "Bu 9 ayın her günü çok çalışarak bu günlere geldik. Şampiyonlukları kazanmak hiç kolay olmadı. Dışarıdan bakıldığında çok güzel. İki kupa, iki şampiyonluk ve ikisi de uluslararası başarı ama bizim açımızdan çok zordu. Karşılığını bu şekilde aldığımız için çok mutluyuz." diye konuştu.

Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off yarı finalinde Galatasaray’a elendiklerini hatırlatan Kübra, "Galatasaray çok iyi oynadı. Onları hiç bu kadar iyi görmemiştim. İnanılmaz oynadılar. Sporda her türlü sonuç ortaya çıkabiliyor. Böyle denk geldi, böyle olması gerekiyormuş. Ancak ardından çok iyi toparlandık. Ligde Galatasaray’a elenip, Türkiye’de final oynayamazken, gidip Avrupa ve dünya şampiyonu olduk." ifadelerini kullandı.

"Hiç bu kadar iyi çalışmamıştık"

Ligde Galatasaray’a elenmelerinin hemen ardından CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final hazırlıklarına geçtiklerini anlatan başarılı oyuncu, o süreçte çok iyi çalıştıklarını aktardı.

Dörtlü Final öncesi 10 günün kendileri için yoğun geçtiğine dikkati çeken Kübra, "Takım hiç bu kadar iyi çalışmamıştı. Sürekli motivasyon, sürekli çok çalışma. Kimse de bundan şikayetçi değildi. Galatasaray’a yenildik diye kimse moralini bozmadı. CEV Şampiyonlar Ligi’nin ardından bir hedefimiz daha vardı. ’Şampiyon olduk, bitti.’ demedik. Ardından ikinci hedefimize ulaştık. Şimdi seneye Türkiye’de de şampiyon olmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın en iyi ikinci orta oyuncusu seçilmesiyle ilgili olarak, "Açıkçası bunun için ekstra bir sevincim olmadı. Zaten takımım sayesinde seçildim. Şampiyonluk kupasına daha çok sevindim. O benim için önemli değildi. Güzel bir duygu ama o kadar." şeklinde görüş belirten Kübra, gelecek planlarıyla ilgili olarak da "Dünyanın en iyi liginin Türkiye’de olduğunu düşünüyorum ve en iyi kulüplerinde biri VakıfBank. Bulunduğum yer zaten benim hedefimdi. Burada olmaktan çok mutluyum." diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ