MENÜ

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

Çarşamba İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

24 Mayıs Çarşamba İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

ELMASIN KIZI bu kez sentetik pistte istediği tempoyu kurabilirse kazanacaktır

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: Çarşamba programının ilk yarışı 1200 metre sentetik pistteki Şartlı-1 yarış olacak. İdman pistinde yeterli hazırlığı yapmış olan tayların sayıca fazla olması koşuyu sürprize açık hale getiriyor. 1 nolu Babaselver idman pistindeki dereceli işleri ile favori olmayı hak edecek bir taydır. Albatur ve Antepli isimli aygırların kanını taşıyan ve Mencule.4 üzerine akrabalığı bulunan Rozesin isimli kısrak uyum sağladığını düşündüğüm Bilgin’den beklentilerin üzerine çıkacak bir tay vermiş gibi gözüküyor. Bessey ile anneden kardeş olan Galiçya, üçüncü kez Ağakaraca’dan tay veren Şirinsoy’un erkek tayı Bozdeniz, Ben Anadolu tayı Gecekuşu, Yarışalan ile yakın akraba olan Şahin Şevket ve seri orijinli Çağaçar şans verdiğim taylardır.

2.Ayak: Takipte olduğumu zatlardan Maysapera bu kez uygun kilo ile ilk şansı verdiğim arıkandır. Bu arıkan son olarak Uludaz’ın kazandığı 1500 metrelik yarışta 4’üncü olmuştu. Çim pistte iki koşudur beklenen birinciliği yakalayamayan Beleki ikinci şanslı isimdir. Daha sonra Babushka, Vira vira, Strike The Sword diğer şans verdiğim atlardır.

3.Ayak: Katıldığı koşularda bu sezon 1400 metrede iki kez 2000 metrede 1 kez kazanan Durden uygun rakipler yanında favorimdir. 2.20.99 derece ile kazandığı koşusunda Beyaz Kule önünde kazanan Durden aynı mesafeli diğer bir koşusunda Kınalı Kuzu gibi güçlü bir isme baş farkla geçilmişti. Bu mesafeyi iyi koşuyor olması lehine gözüküyor. 2000 metrede sadece bir kez koşan ve 2.16.19 derce yapan Rodosto ikinci şansı verdiğim safkandır. Mesafeyi iyi koşan Alemin Kralı son koşusu ölçü alınmamalı sürprizi yapabilir.

4.Ayak: Tayların bu koşusu Utku Doğdu adına yapılacak ve KV7 düzeyli bir yarıştır. 1000 metre çim pistte yapılacak olan koşuda süratli stile sahip atların kapışması olacak. Kalitesi yüksek bir isim olan Yenilmez Kocaeli’nde başladığı başarılı yarış serisinde İzmir’de devam etmiş son olarak Ergin Talay ve Cihangir Koşuları üçüncülüğü ile İstanbul’da da başarılı olmuştu. Erkek Tay Deneme’de yer aldıktan sonra bu kısa mesafeli yarışta önde koşarak netice almaya çalışacak. Yakın stile sahip kaliteli isim Copperfield ise en ciddi rakibi olarak gözüküyor. El Gambo süratli stilini nasıl kullanacak bilemiyorum ama bu tip kısa mesafeli yarışlarda söz sahibi olacaktır.

5.Ayak: Kariyerine bu yarış ile başlayacak olan tayların ayakları düz bassın. İdman pistindeki dereceleri itibariyle Karkamış, Gergin, Alişhan, Erginsoy, Karacakurt, hazır gözüken öncelikli taylardır. Tayların pedigri bilgilerine bakarsak aygırlık yaoan Berksoy’un kardeşi olan Alişhan, aygır Bolkar’ın kardeşi Gergin, Berşan ile öz kardeş olan Erginsoy ve Şahinter gibi harika bir atın öz kardeşi olan Karkamış öne çıkanlardır. Bu isimler arasında Karkamış favorimdir. Daha sonra Alişhan, Erginsoy, Gergin, Karacakurt sırasını öneririm.

6.Ayak: Son yarışında tempoyu ayarlayan Elmasınkızı son metrelere kadar önde gelmiş ancak son 150 metrede rakiplerine yakalanmıştı. Sentetik pistteki son yarışını kazanmış olan bu atın ilerlettiği form durumu sonrasında kalabalık gruba rağmen çıktığı gibi koşuyu bitirmesini bekliyorum.

1,5,2,6,8,3 // 9,8,1,3,7 // 1,5,2 // 1,2,5 // 8,3 // 5

Haberin Devamı
YORUM YAZ