MENÜ

Kocaeli at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Kocaeli at yarış tahminleri - Gökhan Yalçınkaya'nın yorumları

23 Mayıs Salı Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

MISTER RAIN çıktığı gibi bitirir

1.AYAK: Bugun Kartepede ilk iki ayağa dikkat edelim. Tuzak yarışlar olarak görmekteyim. Ne olacaksa bu ilk iki ayakta olacak gibi geliyor bana. İlk şansı KARASÜLO’ya veriyorum. Hazırlıklarını İstanbulda tamamlayıp geri Kocaeliye dönüyor. Buradaki tek deneyimi bir önceki yarışıydı, tatminkar bir ikincilik elde ederken piste uyum sağlayacağını gösterdi. Ayrıca ‘’Turap’’ gibi iyi bir tempo atının anneden kardeşi. Yine hazırlıklarını İstanbulda tamamlayıp buraya gelen, verdiği 10 aylık tedavi sürecinin ardından dinçlikle bu süreçe olumlu tepki verme ihtimali bulunan KANAFANI ile bu zamana kadar hep İstanbulda koşan, kaba kuma ilk kez çıkacağı için soru işareti olarak nitelendirebileceğim NEON KNIGHT, ilk planda rakip gördüğüm isimler olup, istikrarlı formunu muntazam idmanlarla devam ettiren KADERİN OĞLU, verdiği aradan sonra üst üste yarışlar koşarak form tutmaya çalışan ve son beşinciliğinde oturmaya başladığının sinyallerini veren OLIMPOS, takibimdeki LIBERATION, yakın ara koşacak olmasına rağmen formunda önemli gelişmeler gözlenen ÇİKOK YASİNBEY, mesafe isteyen atlardan olduğu için bu kez daha iyi netice elde etmesini beklediğim, dört kilo da düşen, ‘’King Ugly’’ nin de anneden kardeşi olan ARMEGEDDON, bütçeler dahilinde değerlendirilmesi gereken diğer isimlerdir.

2.AYAK: Yazımın başında da belirttiğim, bugun ilk iki ayakta çıkmaza girdim. Ve özellikle burayı Kartepe’nin son zamanlardaki en zor yarışlarından biri olarak görmekteyim. Zaten günün ganyanı da buraya koymuşlar, hiç içime sinmedi. Kimseye karışmıyorum. Bundan sonraki koşuları kısa kısa geçeceğim için şahsi kuponumda buraya hepsi yazıp en sürprizini bekleyeceğim.

3.AYAK: 5 gün önce Kısa Vadeli Ankara pistinde olan son yarışını ölçü almadığım MISTER RAIN’in, bir önceki yarışta Kartepe’nin en formda atlarından ‘’Demirgüllü’’ arkasına yaptığı ikincilikte bu pistte iyi koşacağını düşünerek, bu kez onsuz grupta bir dönem Başkent’e damga vuran anneden abisi ‘’Wolf Blood’’ın kardeşi olduğunu hatırlatıp, çıktığı gibi bitirmesini bekliyorum, bankomdur.

4.AYAK: YILDIZHANSTAR için fazla söze gerek duymuyorum. Maşallah üstüne Maşallah diyorum, ayakları düz bassın. FRATELLİ rakip gördüğüm tek isimdir.

5.AYAK: Dört gün önceki yarışında sizlere başlık bankom olan DIVINE BOY’un totosu aldatmasın, dikkatli izlerseniz, start çıkışından ilk 100-150 metre arasının oralarda tam safkan yer tutacakken, sekizinci kulvardan çıkan ‘’Bang Bang’’ içeri kaçıp kendisini ve içindeki atı tost etmesinden dolayı az kala devriliyordu, sonrasında safkanda koşunun hiçbir yerinde reaksiyon vermeyerek çok bariz şekilde yarışa küstüğünü belli etti. Bu kez ikiliyi bozmaz. Ümit Hoca’dan çıkma süratli safkan BURUNDİ ile Prenses ‘’GÜLENGÜL’’ ün anneden kardeşi olan DATOME, rakip gördüğüm isimlerdir.

6.AYAK: Yüksek kalite BURKAL, ters at SELDANIN OĞLU, yarış kollayn ANILBEY üçlüsü öne çıkardığım isimlerdir.

3,10,6,2,7,5,1,8 // HEPSİ // 2 // 8,4 // 3,2,1 // 2,1,3

Haberin Devamı
YORUM YAZ