MENÜ

Gençlerbirliği - Fenerbahçe maç sonucu: 1-2

Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, zorlu Gençlerbirliği deplasmanında 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1'le 3 puana uzandı. Selçuk Şahin eski takımına güzel bir frikik golü atarken, Sarı Lacivertliler'de goller Van Persie'den geldi. 3.'lük mücadelesi veren Kanarya, bu galibiyetle Avrupa hedefini sürdürdü!

Gençlerbirliği - Fenerbahçe maç sonucu: 1-2

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Bağdat Caddesi kutlamaları daha heyecanlı!

Spor Toto Süper Lig'de, ligde 3. olabilmek için uğraşan Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçta Gençlerbirliği deplasmanından 2-1'lik galibiyetle döndü.

Sarı Lacivertliler, eski oyuncusu Selçuk Şahin'in güzel firkik golüyle 45+2'de mağlup duruma düşerken, ikinci yarıda ise Van Persie'nin 49'daki kafa ve 75'teki penaltı golleriyle 3 puana uzandı.

Kanarya, bu galibiyetle Galatasaray'ın 2 puan önüne geçerek, 3.'lük koltuğuna otururken, basketbol takımının Bağdat Caddesi'ndeki şampiyonluk kutlamaları 90 dakikadan daha heyecanlıydı!

Maçtan dakikalar...

5. dakikada Aydın Karabulut'un ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Sergei Politevich'in şutunda kaleye giden topu Simon Kjaer son anda çizgiden çıkardı.

17. dakikada sol kanattan çalımlarla gelen Alper Potuk çaprazdan kaleye vurdu, top kaleci Hopf'ta kaldı.

25. dakikada Alper Potuk soldan ortaladı, Lens'in kafa vuruşu yandan auta gitti.

27'de Lens'in ortasında Sow vurdu, top ağlara gitti ancak hakem Ümit Öztürk, Sow'un elle oynadığı gerekçesiyle golü iptal etti ve Senegalli'ye sarı kart gösterdi.

45+2'de Selçuk Şahin'in attığı frikik golüyle Gençlerbirliği 1-0 öne geçti.

Golün santrası olmadı ve ilk yarı 1-0 Gençlerbirliği üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe ikinci yarıya hızlı başladı ve 48. dakikada golü buldu.

Lens'in ceza alanı içinde sağdan ortasına arka direkte kafayı iyi vuran Van Persie Fenerbahçe'nin beraberlik golünü attı.

54'te sol kanattan kazanılan korneri kullanan Aydın Karabulut'un ceza alanına gönderdiği ortasında Volkan Demirel tek yumrukla topu uzaklaştırdı.

73. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı.

Luccas Claro'nun İsmail Köybaşı'na ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi.

75'te topun başına geçen Van Persie klas bir penaltıyla, topu ve Hopf'u ayrı köşelere göbnderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

90 dakika Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona ererken bu skorun ardından Fenerbahçe, 60 puana yükseldi ve 58 puanlı Galatasaray'ın yeniden üzerine geçerek 3.'lük koltuğuna oturdu.

Son 3 maçında puan alamayan Gençlerbirliği ise 40 puanda kaldı.


Yok artık Vesely!


İki takımın maç kadroları:

Gençlerbirliği:

Johannes Hopf - Anıl Karaer - Sergei Politevich - Luccas Claro - Ahmet Oğuz - Abdul Khalili - Kamal Issah - Aydın Karabulut - Murat Duruer - Selçuk Şahin - Tokelo Rantie

Yedekler:

Nihat Şahin - Uğur Çiftçi - Orhan Şam - Cosmin Matei - Bady - Vedat Muriqi - Etien Velikonja


Fenerbahçe:

Volkan Demirel - Simon Kjaer - Martin Skrtel - Hasan Ali Kaldırım - İsmail Köybaşı - Alper Potuk - Jeremain Lens - Josef De Souza - Mehmet Topal - Moussa Sow - Robin Van Persie

Yedekler:

Ertuğrul Taşkıran - Roman Neustadter - Aatif Chahechouhe - Miroslav Stoch - Salih Uçan - Volkan Şen - Emmanuel Emenike



Fenerbahçe Euroleague şampiyonluğunu taraftarları ile kutladı


Fenerbahçe son 32 maçta sadece 3 kez yenildi

Fenerbahçe, Gençlerbirliği’ne karşı son yıllarda lig maçlarında genelde başarılı sonuçlar aldı. Başkent temsilcisi önünde 2000-2001 sezonunun ilk yarısında Ankara’da 3-1’lik skorla yenilen Fenerbahçe, daha sonraki 32 lig maçından sadece 3’ünü yitirdi. Sarı-lacivertliler, söz konusu dönemdeki karşılaşmaların 23’ünü kazandı, 6’sında berabere kaldı.

Ankara’daki maçlar Taraflar arasında Ankara’da yapılan lig müsabakalarında Fenerbahçe 13, Gençlerbirliği 12 galibiyet aldı, 18 karşılaşma da berabere bitti. Ankara’da Gençlerbirliği’nin 52 golüne, Fenerbahçe 49 golle yanıt verdi. Geçen sezon başkentte yapılan maçta Fenerbahçe 1-0 galip geldi.

En farklı galibiyetler

Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında ligde en farklı galibiyetlerini 1993-1994 sezonunda 5-0, 2011-2012’de de 6-1’lik skorlarla aldı. Kırmızı-siyahlı ekip ise Fenerbahçe karşısında en farklı galibiyetlerini, 1990-1991 ve 1997-1998 sezonlarında 3-0, 1996-1997’de de 4-1’lik sonuçlarla elde etti. İki ekip arasındaki en gollü karşılaşmalarda ise 7 gol atıldı. 1959-1960 sezonunda Fenerbahçe, Gençlerbirliği’ni, 1992-1993’te Gençlerbirliği, Fenerbahçe’yi 4-3 yendi. 2011-2012’de ise Fenerbahçe, sahadan 6-1 galip ayrıldı.


Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçından kareler

Haberin Devamı
YORUM YAZ