MENÜ

Melek Hu: Bu madalyayı Türk taraftarları için aldım

Milli masa tenisçi Melek Hu, "Türkiye ile Azerbaycan dost ülkeler. O yüzden buradaki taraftarlar beni çok seviyor. Türkiye’deki herkese çok teşekkür ediyorum. Benden bir altın madalya daha bekliyorlar" dedi.

Melek Hu: Bu madalyayı Türk taraftarları için aldım

4. İslami Dayanışma Oyunları masa tenisi tek kadınlarda birinci olan Melek Hu, altın madalyayı Türk taraftarları için aldığını söyledi. Azerbaycan’daki müsabakalara katılan Melek Hu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldığı altın madalya, hedefleri ve 4. İslami Dayanışma Oyunları’ndaki atmosfer hakkında değerlendirmede bulundu. Başkent Bakü’deki oyunlarda, yarıştığı tek kadınlar finalinde Çin asıllı Azerbaycanlı Zhing Ning’i 4-0 yenerek, birincilik elde eden Hu, takım kategorisinde de altın madalyayı hedeflediğini belirtti.

Final mücadelesinin çok zorlu geçmediğini ifade eden milli masa tenisçi, "İlk set hariç çok zorlanmadım. Rakibimle ilk kez oynuyordum. Onun daha önce nasıl oynadığını çok iyi bilmiyordum. İlk seti alınca oyun açıldı ve kontrolü elime aldım. Böylece her şey daha iyi oldu ve kazandım." dedi. Daha önceki İslami Dayanışma Oyunlar’ında masa tenisi branşının olmaması nedeniyle ilk kez bu organizasyona katıldığını belirten Hu, "Bakü’ye üçüncü kez gelsem de ülke hakkında çok fazla bilgim yoktu ama seyircilerin çok iyi olduğunu biliyordum. Türkiye ile Azerbaycan dost ülkeler. O yüzden buradaki taraftarlar beni çok seviyor. Azerbaycanlı rakiplerle oynamadığım maçlarda hep beni desteklediler." şeklinde konuştu.

"Herkese çok teşekkür ediyorum"

4. İslami Dayanışma Oyunları’nda masa tenisi branşında Türkiye’yi temsil eden Çin asıllı Melek Hu, Türkiye’deki taraftarlara teşekkür etti. Türk taraftarlarının maçları takip ettiğini düşündüğünü söyleyen 28 yaşındaki Hu, "Türkiye’deki herkese çok teşekkür ediyorum. Benden bir altın madalya daha bekliyorlar. Onlar benim için mutlu olmuşlardır. Ben de çok mutluyum. Bu madalyayı Türk taraftarları için aldım. Umarım bir madalya daha getiririm." ifadelerini kullandı. Gelecekte Türkiye için oynamaya devam edeceğini aktaran milli sporcu, "2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için çok çalışacağım. Umarım orada olurum." diye görüş bildirdi.

Öte yandan, masa tenisi tek kadınlar kategorisine Çin asıllı oyuncular damga vurdu. Türkiye adına yarışan Melek Hu altın madalya kazanırken, Azerbaycan adına yarışan Çin asıllı Zhing Ning gümüş ve Miao Wang bronz madalyanın sahibi oldu. Oyunlara masa tenisi branşında 4’ü erkek, 3’ü kadın olmak üzere 7 oyuncuyla katılan ay-yıldızlar, kadınlar ve erkekler takım kategorisinde madalya mücadelesi verecek. Melek Hu’nun da aralarında bulunduğu Simay Kulakçeken ve Özge Yılmaz’dan oluşan kadın milli takımı yarı finalde yarın İran-Guyana maçının galibiyle karşılaşacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ