MENÜ

ÖZET Beşiktaş-Kasımpaşa maç sonucu: 4-1

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Kasımpaşa'yı Aboubakar(2'), Quaresma(33'), Talisca(48') ve Babel'in(64') golleriyle 4-1 mağlup etti. Kasımpaşa'nın tek golünü ise Edouk(4') kaydetti. Beşiktaş bu galibiyetle ligin bitimine 2 hafta kala liderlğini devam ettirdi ve maç fazlasıyla puan farknıı 5'e çıkardı.

ÖZET Beşiktaş-Kasımpaşa maç sonucu: 4-1

Lig'in kader haftalarında Beşiktaş, sezonun ikinci yarısı yüksek bir performans gösteren Kasımpaşa'yı konuk etti. Aboubakar ve Edouk'un golleriyle maç adeta golle başladı. Gösterdiği performansla maça damgasını vuran Quaresma, takımını 2-1 öne geçirdi. Aboubakar'ın harika asisti ile farkı 3'e çıkaran Beşiktaş iyice rahatladı. Babel'in golü skoru belirledi. Siyah-Beyazlılar bu galibiyetle ligin bitimine 2 hafta kala hem liderliğini devam ettirdi hem de Başakşehir'le olan puan farkını maç fazlasıyla 5'e yükseltti.

Maçtan dakikalar şöyle;

Spor Toto Süper Lig’de adım adım şampiyonluğa yürüyen Beşiktaş, 32. hafta mücadelesinde bu akşam Kasımpaşa’yı konuk ediyor. Mücadele hakem Serkan Çınar'ın düdüğü ile başladı.

Beşiktaş golle başladı!

Mücadele Beşiktaş, adeta golle başladı. Henüz 2. dakikada Aboubakar, fileleri havalandırıd ve Beşiktaş, Kasımpaşa önünde 1-0 öne geçti. Siyah-Beyazlılar'da Oğuzhan topu kaptı ve Aboubakar'la paslaşarak ceza sahasına girdi. ceza sahasında yine Oğuzhan''ın pasında Aboubakar fileleri havalandırdı!

ÖZET Beşiktaş-Kasımpaşa maç sonucu: 4-1


Kasımpaşa'dan anında cevap!

4. dakikada Taç atışından gelen topu Eduok, harika bir vuruşla kaleye gönderdi ve Kasımpaşa, Aboubakar'ın golüne anında cevap verdi!

Karşılaşmada 15 dakika geride kalırken Beşiktaş, taraftarın desteğiyle beraber coşkulu oynama isteğinde. Kasımpaşa ise kontratakkarla gol arama peşinde.

19. dakikada Aboubakar, ikinci golüne çok yaklaştı. Talisca'nın pasında topla buluşan Quaresma'nın güzel ortasında Aboubakar'ın yere çaptırarak yaptığı kafa vuruşu kaleciden sekti. Kaleciden dönen top sonrası oluşan karambolde top auta gitti.

Aboubakar'ın kafası direkte patladı

26. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Gönül, sağ kanattaki Quaresma'ya pasını verdi. Quaresma'nın ortasında Aboubakar'ın yakın mesafeden yapmış olduğu kafa vuruşu direkten auta gitti.

Quaresma Beşiktaş'ı öne geçirdi

32. dakikada Babel'in pasında ceza sahasına giren Adriano'nun ortası Popov'un eline çarptı ve hakem Serkan çınar penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen günün başarılı ismi Ricardo Quaresma, Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi.

Beşiktaş Kasımpaşa karşısında ilk yarı 2-1 önde kapadı.


ÖZET Beşiktaş-Kasımpaşa maç sonucu: 4-1



İkinci yarıya Beşiktaş başladı. 47. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Talisca'nın yaptığı kafa vuruşu dışarı gitti.

Aboubakar'dan harika pas Talisca'dan gol

48. dakikada topu kapan Beşiktaş'ta Oğuzhan Aboubakar'ı gördü, Aboubakar'ın savunmanın üzerinden aşırtma verdiği pasta ceza sahasında topla buluşan Talisca, top yere değmeden vurdu ve golünü attı.

58. dakikada Kasımpaşa'da oyuna sonradan giren Ahmed Ildız'ın uzaktan şutu kaleci Fabri'de kaldı.

3-1'den sonra Beşiktaş, kasımpaşa kalesinde net pozisyonlar bulmaya başladı. 59. dakikada Oğuzhan'ın arapasında kaleci ile karşı karşıya kalan Babel'in vuruşunu kaleci Ramazan kurtardı.

Beşiktaş'ta 64. dakikada 3. golün sahibi Talisca oyundan çıktı ve yerine Necip girdi.

Sahne sırası Babel'de!

64. dakikada gelişen Beşiktaş atağında günün en yaratıcı isimlerinden Quaresma'nın ortasında Ryan Babel'in kafa vuruşu filelere girri ve skor 4-1 oldu.

84. dakikada Fabri, net bir gol pozisyonunu kurtardı. Sol kanattan yapılan ortaya Batuhan kafa ile vurdu ancak Fabri gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, karşılaşmadan 3 puan çıkararak liderliğini devam ettirdi.

**************
Beşiktaş-Kasımpaşa 11'ler:

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Talisca, Aboubakar
Yedekler: Tolga, Atınç, Beck, Necip, Gökhan İnler, Demba Ba, Cenk Tosun
Kasımpaşa: Ramazan, Popov, Veysel, Titi, Veigneau, Abdullah, Sadiku, Castro, Tunay, Eduok, Batuhan
Yedekler: Eray, Otigba, Bozhikov, Ahmed İldiz, Hasan, Guanca, Shala

Maçtan Notlar

Beşiktaş’ın Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında evinde Kasımpaşa ile yaptığı karşılaşmada teknik direktör Şenol Güneş, Bursaspor karşılaşmasına göre tek değişiklik yaptı. Güneş, Atiba Hutchinson’ı Kasımpaşa mücadelesinde kadroya dahi almazken, cezası biten Anderson Talisca ilk 11’de şans buldu.

Beşiktaş, kritik mücadeleye Agosto Ramirez Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic, Adriano, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Ricardo Quaresma, Anderson Talisca, Ryan Babel ve Vincent Aboubakar 11’iyle çıktı. Siyah-beyazlı takımda Tolga Zengin, Atınç Nukan, Andreas Beck, Gökhan İnler, Demba Ba, Necip Uysal ve Cenk Tosun yedek olarak maça başladı.

Hutchinson, dördüncü kez maç kaçırdı

Siyah-beyazlı takımda son haftalarda düşüş yaşayan Atiba Hutchinson, kadroda yer almadı. Tecrübeli oyuncu, bu sezon dördüncü kez takımının bir maçında kadroda yer alma fırsatı bulamadı. Sezon başında Kanada Milli Takım kadrosunda yer almasından dolayı Kardemir Karabükspor maçında görev alamayan, Gençlerbirliği mücadelesinde de teknik direktör Şenol Güneş tarafından dinlendirilen Hutchinson, sakatlığı nedeniyle ikinci yarıdaki Fenerbahçe derbisinde de oynayamamıştı.

Talisca formasına kavuştu

Beşiktaş’ta cezası nedeniyle Bursaspor karşılaşmasında oynamayan Talisca, bir maç aradan sonra ilk 11’de yer aldı. Siyah-beyazlı ekibin Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçta rakibine
yönelik hareketi nedeniyle bir maç ceza alan Talisca, Kasımpaşa karşısında yine takımına hücumda destek vermeye çalıştı.

Tolgay Arslan, ilk 11’e alıştı

Beşiktaş’ta son haftaların formda oyuncusu Tolgay Arslan, Kasımpaşa karşısında da ilk 11’de şans buldu. Hutchinson’ın sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe maçında ilk 11’de oynama fırsatı bulan Tolgay, geçen haftaki Bursaspor karşılaşmasının ardından Kasımpaşa mücadelesinde de görev aldı.

Kasımpaşa’yı ilk kez Vodafone Arena’da ağırladı

Siyah-beyazlı ekip, rakibi Kasımpaşa’yı ilk kez Vodafone Arena’da konuk etti. Vodafone Arena’nın yapımı sırasında iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı ile 3. Başakşehir Fatih Terim statlarında oynayan ve lacivert-beyazlı rakibini geçen sezonki lig mücadelesinde 3. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda konuk eden Beşiktaş, Dolmabahçe’deki yeni yerinde Kasımpaşa ile
ilk maçını oynadı.

Marcelo’nun doğum günü

Beşiktaş’ın Brezilyalı savunma oyuncusu 30. yaş gününde Kasımpaşa maçına çıktı. Vodafone Arena’daki maçlarda babalarını yalnız bırakmayan Marcelo’nun çocukları, tribünde açtıkları pankartla babalarının yaş gününü kutladı.

Kasımpaşa’da üç eksik

Kasımpaşa, Beşiktaş karşısında sahada 3 oyuncusundan yoksun yer aldı. Sakatlıkları bulunan Adem Büyük ile Fode Koita, karşılaşmada görev alamadı. Kasımpaşa’nın Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Atiker Konyaspor ile oynadığı rövanş mücadelesinde kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen Turgut Doğan Şahin de Beşiktaş karşısında forma giyemedi.

Maçın hakemleri ve iki takım oyuncuları, sahaya "ALS Yaz 2576’ya gönder hastalarımıza bir nefes de sen ol" yazılı pankartla çıktı. Karşılaşma öncesi vefat eden Beşiktaş ve Türk futbolunun efsane oyuncularından "Baba Recep" lakaplı Recep Adanır için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ